Placeholder

De populairste schoonmaaktricks op Pinterest

Op Pinterest vind je niet alleen inspiratie, de tips zijn soms ook heel erg praktisch. Zoals deze vijf populairste schoonmaaktips.

1. Snijplank schoonmaken
Een houten snijplank wordt na een tijdje smoezelig. En dan hebben we het niet eens over de bacteriën. Maak je snijplank schoon met zout en een halve citroen.

2. Douchekop ontkalken
Het kalk van de douchekop (of kraan) verwijder je heel makkelijk door een zak te vullen met water en azijn (50/50). Bind de zak om de douchekop en laat het ten minste 20 minuten intrekken. Daarna kun je de douchekop schoonspoelen en zal alle kalk verdwenen zijn.

3. Luxeflex of lamellen schoonmaken
Je keukengerei komt ook van pas tijdens het schoonmaken. Wikkel microvezeldoeken of een washandje om de uiteinden van een tang en je maakt heel makkelijk de lamellen of luxaflex aan twee kanten tegelijk schoon.

4. Richeltjes stofzuigen
Sommige richeltjes kun je moeilijk bereiken met de stofzuiger. Heb je geen smal opzetstuk voor je stofzuiger? Dan kun je dit zelf maken van een wc-rol. Bekijk de instructies op Lifehacker.com.

5. De rail van de douchedeur
Doordrenk keukenrol met azijn en leg het op de rail van de schuifdeur. Laat het een half uur intrekken. Daarna kun je alle aanslag makkelijk met een tandenborstel wegpoetsen.

Bron: Goodhousekeeping | Beeld: Shutterstock