Keuken Schoonmaken opruimen afvallen

In 15 minuten de keuken schoon. Zo doe je dat

Nu iedereen thuis is, lijkt alles veel sneller vies te worden. Zo ook je keuken. Met deze tips is de keuken in 15 minuten weer blinkend schoon.

Stap 1: Maak het aanrechtblad en de gootsteen schoon

Spray een reinigend middel over het oppervlak en laat het even intrekken. Neem alles af met een nat doekje of een spons en maak het daarna droog met een schoon en droog microvezeldoekje.

Stap 2: Maak handvatten en apparatuur schoon

De handvatten en deurknoppen worden veel aangeraakt en in de keuken gebeurt dat vaak met plakkerige of vieze handen. Maak ook de apparatuur zoals de kookplaat, de kraan en het tosti-ijzer even schoon.

Stap 3: Maak de vloer schoon

Neem een statische doek om haren en stof van de vloer te halen. Geen tijd om alles te dweilen? Gebruik dan allesreiniger in een spray. Spray een beetje over de vloer en maak het daarna schoon met een vochtige doek. De echte vlekken kun je even boenen. Toch snel even de vloer doen? Dan is dit op dit moment de meest populaire mopset! Klik HIER.

Als je dit elke dag doet, wordt het een routine en kost het je steeds minder tijd. Zet desnoods een playlist op die 15 minuten duurt en kijk of je je dagelijks record kunt verbeteren.

Heb je langer de tijd?

  • Maak de buitenkant van alle kastjes schoon. Heb je nog meer tijd? Doe dan ook de binnenkant van de kastjes en de koelkast.
  • Stofzuig en dweil de vloer.
  • Maak alle apparatuur grondig schoon. Denk daarbij ook aan de oven en de frituurpan. Gebruik een warm sopje met soda of kies voor deze super ontvetter van HG.
BESTEL HIER

Deze schoonmaakdoekjes wil je

Microvezeldoekjes
Bestel hier

Bron: RealSimple Foto: Getty Images

Tip van de redactie

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

suus sengers