Placeholder

6 tips voor de mooiste Instagramfeed

Met deze tips deel je niet alleen de mooiste foto’s, maar zorg je er ook voor dat je feed een plaatje is.

Bewerk je foto's met dezelfde filter
Door je foto's allemaal met dezelfde filter te bewerken, creëer je eenheid. Je kunt de filters van Instagram gebruiken, maar er zijn verschillende apps waarmee je je foto's van een filter kunt voorzien. VSCO cam is een van de populairste apps om foto's te bewerken. Houd je van knalkleuren? Dan is A Color Story wellicht iets voor jou.

Zorg voor goede kleurovergangen
Het ziet er mooi uit als de kleuren van je foto's bij elkaar passen. Dat kun je doen door foto's in dezelfde tinten naast elkaar te plaatsen en de kleuren langzaam over te laten lopen.

Breng structuur aan
Je kunt op verschillende manieren structuur aanbrengen: plaats bijvoorbeeld als iedere derde foto een quote. Dat is meteen een makkelijke manier om kleurovergangen te maken. Zorg niet alleen voor structuur, maar ook voor afwisseling. Post je graag selfies, foto's van je kat en reisfoto's? Wissel de onderwerpen dan af.

Check van tevoren hoe je foto's bij elkaar staan
Met de web-app Latergram.me kun je je foto's van tevoren inplannen. Door op de optie preview te klikken, kun je zien hoe je toekomstige Instagramfoto's bij elkaar staan.

Gebruik een aantal vaste achtergronden
Je hoeft geen honderden euro's uit te geven aan marmeren achtergronden. Een wit papier kan al wonderen doen als achtergrond, maar je kunt ook een dienblad met een print gebruiken, een stuk stof of canvas beplakt met decoratiefolie.

Hou het leuk
Maak het jezelf niet te moeilijk en zorg vooral dat je plezier hebt in het delen van foto's. Jammer dat je foto's niet mooi bij elkaar staan. Blijf jezelf! Ons Instagramaccount is geen plaatje, dat weten we, maar we hebben er in ieder geval wél plezier in.

Beeld: Shutterstock