Placeholder

5 uitdagingen die je deze week aan kunt gaan

Om jezelf scherp te houden.

1. Iedere dag een half uur eerder opstaan dan je normaal zou doen
Ben je meer het type dat na de wekker uit bed springt en zo snel mogelijk de deur uit is, dan zul je verbaasd zijn hoe anders het begin van je dag voelt als je jezelf een half uur extra geeft. Zelfs 15 minuten eerder opstaan is de moeite waard.

2. Iedere dag 10.000 stappen zetten
Gemiddeld zetten we 6.000 stappen per dag. Ga je met de auto naar kantoor, daar de hele dag achter je bureau zitten en weer naar huis, dan haal je de 10.000 stappen zeker niet. Veel mensen zullen wel iets extra's moeten doen om aan de 10.000 stappen te komen, maar het is een heel haalbaar doel.

3. Iedere dag twee liter water drinken
Wil je een gewoonte aanwennen die goed is voor je lichaam, dan is twee liter water per dag drinken een hele goede optie. Met deze tips wordt het makkelijker om genoeg water te drinken.

4. Vorm iedere negatieve gedachte om naar een positieve gedachte
Ongemerkt hebben we veel negatieve gedachten op een dag. Probeer je daar deze week bewust van te zijn en zet iedere negatieve gedachte om in een positieve.

5. Begin met een Helweek
Eind vorig jaar kwamen we hem overal tegen, maar de Helweek is nog steeds een heel geschikte uitdaging als je meer uit jezelf wilt halen.

Lees ook: 5 redenen om mee te doen aan een challenge

Beeld: Shutterstock