Placeholder

5 tips om de beste cadeaus te geven

Iedereen kent wel zo iemand die altijd het perfecte cadeau weet te geven: attent, doordacht, persoonlijk. Hoe doen ze dat toch? Met deze 5 tips geef jij de perfecte cadeaus.

Tip 1: Denk van tevoren na over het cadeau
Als je op goed geluk naar de stad gaat, is de kans groter dat je onder tijdsdruk een cadeau kiest dat het net niet helemaal is. Ga van tevoren na voor wie je een cadeau koopt. Wat vindt diegene leuk? Heeft hij of zij een keer laten vallen iets specifieks nodig te hebben? Heb je een cadeau in gedachten zoek dan alvast uit waar je het kunt kopen, zodat je je zoektocht nog gerichter kunt maken.

Tip 2: Maak het cadeau persoonlijk
Een cadeau is extra leuk als het iets met jullie relatie of vriendschap te maken heeft. Vind je het lastig? Je kunt altijd iets cadeau doen dat jullie samen kunnen doen: een dagje weg, een etentje, een lunch of een wijnproeverij.

Tip 3: Focus je niet op de prijs
Aan geslaagde cadeaus hangt niet altijd een fors prijskaartje, in tegendeel zelfs. Een klein budget daagt je daarnaast uit om creatief te zijn, wat vaak zorgt voor de leukste cadeaus.

Tip 4: Pak het cadeau mooi in
Een mooie cadeauverpakking mét een lief kaartje maakt een cadeau helemaal af. De ontvanger kan daardoor merken dat je tijd, aandacht en liefde in je cadeau hebt gestoken.

Tip 5: Durf te vragen
Er is altijd wel iemand voor wie je echt geen idee hebt wat je moet kopen. Vraag of diegene nog wensen heeft, zo weet je zeker dat je goed zit.

Bekijk onze cadeau-ideeën voor de health freak >>

Ben jij goed in cadeaus kopen?

Beeld: Shutterstock