Placeholder

5 leuke stedentrips om te plannen

Een lang weekend weg doet goed en vaak voelt het alsof je er langer tussenuit bent. Dit zijn de 5 populairste steden voor een stedentrip.

Time to Momo stelde de onderstaande lijst samen op basis van hoeveel reisgidsen er verkocht werden tussen week 38 en 47. De onderstaande steden zijn niet voor niets zo geliefd voor een stedentrip.

1. Londen
Nu de pond gunstiger staat, lijkt Londen nog geliefder dan anders. En terecht, want deze grote stad heeft alles te bieden. Er zijn genoeg toeristische bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, maar er zijn genoeg minder toeristische buurten waar je heerlijk kunt rondslenteren en de leukste winkels en eettentjes kunt ontdekken. Bekijk onze lijst met 30 dingen om te doen in Londen.

2. Rome
Rome lijkt net een groot openluchtmuseum. Bijna op iedere straathoek is iets bijzonders uit de oudheid te vinden. Alleen dat maakt Rome al een fijne stad om doorheen te wandelen. Dan gaat het nog niet eens over de Italiaanse keuken en de ijssalons die de stad rijk is. Misschien kom je de paus nog tegen in Vaticaanstad. De blog van de Italiaans-Australische Maria Pasquale geeft je nog meer zin om jouw stedentrip te plannen.

3. New York
The Big Apple, waarschijnlijk heb je het gevoel dat je deze stad al kent. New York is het decor van veel films. Maar dat kan de eerste keer dat je de skyline ziet niet overtreffen. Middenin Manhattan ligt Central Park en ook het park The High Line is erg leuk om doorheen te wandelen. Bekijk het uitzicht vanaf Top of the Rock of the Empire State Building, bewonder het Vrijheidsbeeld vanaf The Staten Island Ferry, verwonder je op Times Square, bekijk de locaties uit je favoriete films of series… Je vervelen in New York is onmogelijk. Doe inspiratie op voor je stedentrip naar New York.

4. Valencia
Wat Valencia populair maakt, is voor velen de combinatie van stad en strand. Daarnaast vind je er moderne architectuur, oude gebouwen de Spaanse tapas. De oude rivier de Turia is inmiddels drooggelegd en is nu een prachtig stadspark, dat zich perfect leent voor een fietstocht. Ook in de rest van de stad is fietsen goed te doen. De wijk Ruzafa mag je eigenlijk niet overslaan. Hier vind je originele winkeltjes en cafés. Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk meer informatie over Valencia.

5. Berlijn
Er zijn regelmatig goedkope vliegtickets te vinden naar Berlijn en de stad is ook bereikbaar met de trein, de auto of de bus. Genoeg kans om een goede aanbieding voor je reis te vinden dus. In de Santé die half januari uitkomt, vind je een reisartikel over Berlijn, met daarin de tofste insider-adresjes. Ga je voor die tijd naar Berlijn en ben je op zoek naar Inspiraite? Bezoek de Berlijn-blog van Marjolein van der Kolk.

Bron: Time to Momo | Beeld: Shutterstock & Privé