Placeholder

5 alledaagse momenten om te ontspannen

De momenten om gedurende de dag even te ontspannen zijn er al, je moet ze alleen wel benutten.

Ontspan tijdens het ontbijt
Prop je ontbijt niet snel naar binnen, maar neem de tijd om ervoor te zitten. Lees een krant of geniet van je ontbijt en van de rust voor je aan je dag begint. Heb je een gezin en is de ochtend superhectisch? Probeer dan aan de ontbijttafel toch een moment van waardevol samenzijn te creëren.

Ontspan onder de douche
Douchen is onderdeel van je dagroutine, waardoor je er waarschijnlijk niet bij stilstaat. Word je eens bewust van het water, de warmte en de geuren en texturen van de producten die je gebruikt.

Ontspan onderweg naar je werk
Of je nou met de trein, de auto of de fiets naar je werk gaat, probeer van het moment te genieten. Kijk tijdens je fietstocht eens om je heen alsof je de omgeving voor het eerst ziet. Staar in de trein gedachteloos uit het raam of zet de radio in de auto eens uit en laat je gedachten in de vrije loop.

Ontspan tijdens het sporten
Hoewel niet alle sporten even ontspannend aanvoelen, is sporten wel een hele goede manier om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Van hardlopen kun je in een heerlijke flow raken, met krachttraining ben je even volledig gefocust op je oefeningen en ondanks de lastige poses bij yoga voel je je eigenlijk best ontspannen.

Ontspan in bed
Leg je telefoon direct weg zodra je naar bed gaat. Een stuk relaxter. Knuffel in plaats daarvan met je partner of overdenk je dag.

Welk moment van de dag gebruik jij om even te ontspannen?

Beeld: Shutterstock