×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hoe bewaar je gember?

Hoe bewaar je gember?
14.10.2017 - Redactie

Een gemberwortel komt vaak niet in één keer op, gelukkig kun je gember prima een tijdje bewaren.


1. In de koelkast
Leg gember niet los in de koelkast, maar stop het liever in een stukje keukenrol gewikkeld in een ziplock zakje. Je kunt gember ongeveer drie weken in de koelkast bewaren.

2. In de vriezer
Bewaar gember in de vriezer. Steeds als je een stukje nodig hebt, kun je het eraf raspen en direct gebruiken. Gember is in de vriezer ongeveer 3 maanden houdbaar. Deze ingrediënten kun je ook invriezen.

3. Door het te drogen
Rasp de gember, leg het op bakpapier en plaats het in een koele en droge ruimte. Na ongeveer vier dagen is de gember gedroogd. Als de gember gedroogd is, kun je het ongeveer een jaar bewaren.

Wist je dat je ook zelf gember kunt kweken? Lees hier hoe.

Lees ook: Helpt gember tegen misselijkheid?

Bron: Gember Gezond Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Gekleurde hummus

10.09.2018 - Een romige hummus maak je met kikkererwten, citroensap, tahin, zout en olijfolie. Voeg een paar extra ingrediënten toe in je blender of keukenmachine en creëer een regenboog op je bord. Lees verder

Goedkoopste sterrenrestaurants

09.09.2018 - Gaan vakantie vieren en lekker eten voor jou hand in hand met elkaar? Op de volgende bestemmingen eet je de goedkoopste sterrenmaaltijden. Lees verder

Noedels kiezen

08.09.2018 - Noedels van rijstmeel, glasmie, ramen… Wat is nou eigenlijk het verschil? Wij zetten alle soorten noedels op een rij. Kun jij kiezen welke het beste bij je passen. Lees verder

Ansjoviavinaigrette

04.09.2018 - Met deze ansjovisvinaigrette breng je de pan bagnat niçoise uit het oktobernummer van Santé op smaak. Lees verder

Galettedeeg

03.09.2018 - In het oktobernummer van Santé vind je een recept voor een heerlijke amandelgalette met kersen. Maak dit deeg een dag voordat je de galette maakt. Lees verder

Tahin of tahini

29.08.2018 - Ideaal als smaakmaker voor dressings en dipsauzen. Lees verder

Risotto opwarmen

22.08.2018 - Te veel risotto gemaakt? Zo ga je met de restjes om. Lees verder

Wijnslushie

18.08.2018 - Voor het ultieme zomergevoel. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 136 |
Mis niets
Daghoroscoop
Maagd

Jouw fantasie kent geen grenzen vandaag. Dat is heel goed, mits je daar zelf…

» Naar de daghoroscopen