×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hoe bewaar je gember?

Hoe bewaar je gember?
14.10.2017 - Redactie

Een gemberwortel komt vaak niet in één keer op, gelukkig kun je gember prima een tijdje bewaren.


1. In de koelkast
Leg gember niet los in de koelkast, maar stop het liever in een stukje keukenrol gewikkeld in een ziplock zakje. Je kunt gember ongeveer drie weken in de koelkast bewaren.

2. In de vriezer
Bewaar gember in de vriezer. Steeds als je een stukje nodig hebt, kun je het eraf raspen en direct gebruiken. Gember is in de vriezer ongeveer 3 maanden houdbaar. Deze ingrediënten kun je ook invriezen.

3. Door het te drogen
Rasp de gember, leg het op bakpapier en plaats het in een koele en droge ruimte. Na ongeveer vier dagen is de gember gedroogd. Als de gember gedroogd is, kun je het ongeveer een jaar bewaren.

Wist je dat je ook zelf gember kunt kweken? Lees hier hoe.

Lees ook: Helpt gember tegen misselijkheid?

Bron: Gember Gezond Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Wat is het verschil tussen feta en witte kaas?

19.02.2018 - Welke soort kaas heb je nodig voor je recept? Lees verder

Recept voor groene ravioli met eendenvulling en sinaasappelsaus

18.02.2018 - Maak indruk met een zelfgemaakte pasta. Lees verder

Recept voor bietenravioli met ricotta-walnootvulling

17.02.2018 - Deze ravioli zorgt voor een kleurrijk bord. Lees verder

Van vega naar vegan

17.02.2018 - Eet je al een tijdje vegetarisch en zit je erover te denken om de stap naar een vegan leefstijl te maken? Lees verder

Recept voor Peking Bao

16.02.2018 - Vandaag is het Chinees Nieuwjaar. Een goede reden om een Chinees gerecht op tafel te zetten. Lees verder

Recept voor ravioli met eekhoorntjesbrood-mosselvulling

15.02.2018 - Ciao, kant-en-klare pasta. Deze pasta maak je helemaal zelf. Lees verder

Hasta la pasta

13.02.2018 - Ciao, kant-en-klare pasta: met deze recepten zet je een lekkere en lichte Italiaanse maaltijd op tafel die je helemaal zelf hebt gemaakt. En ja, pasta kan ook vegan en glutenvrij zijn. Squisito (heerlijk)! Lees verder

Deze 7 groenten kun je opnieuw laten groeien

10.02.2018 - Van deze (restjes) groenten kun je een nieuwe groente kweken. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 129 |
Mis niets
Daghoroscoop
Waterman

Jij kunt je gerust openstellen om iets nieuws te beginnen. Het is wel van…

» Naar de daghoroscopen