hardlooptempo

Door deze 6 voedingsmiddelen gaat je hardlooptempo omhoog

Ben je al een tijdje aan het hardlopen en wil je je hardlooptempo wat opschroeven? Deze 6 voedingsmiddelen doen wonderen!

 

Inmiddels weet je misschien wel dat eten meer kan doen dan alleen de honger stillen. Zo kan goed eten je huid en haar een boost geven, je immuunsysteem wat opkrikken en ook je snelheid verbeteren! Ben je al een tijdje aan het hardlopen en wil je graag nog een tandje bijzetten? Probeer dan eens deze 6 voedingsmiddelen.

Lees ook: ‘Waarom je niet afvalt ook al doe je aan hardlopen’

1 Boterham met pindakaas

Een ochtendrondje kan heerlijk zijn: zonsondergang en lege paden. Maar let op! Niet op een lege maag. Het is alweer enkele uren geleden dat je je laatste maaltijd hebt geconsumeerd en je lichaam heeft brandstof nodig. Kies voor een snack die 100 tot 300 calorieën bevat voordat je begint met je ochtendrondje. Een boterham met pindakaas geeft je de juiste koolhydraten en eiwitten die ook makkelijk te verteren zijn.

2 Bananen

Als je voor je rondje een energieversterker nodig hebt, kies dan voor een banaan. Het combineren van een glas water met een banaan geeft meer energie, focus en snelheid. Ook bevatten bananen veel kalium, dat je bloeddruk regelt en het risico op een beroerte doet afnemen.

3 Blauwe bessen

Je benen kunnen wel tegen een stootje, maar hardlopen kan soms zwaar voor ze zijn. De spierpijn die je na het lopen in je benen kunt ervaren, wordt veroorzaakt door de microtranen in de belaste spier. Je kunt het herstel hiervan herstellen door een handje blauwe bessen te eten. De antioxidanten in de bessen werken ontstekingsremmend, waardoor je in het vervolg sneller kunt rennen, omdat je lichaam beter herstelt.

4 Broccoli

Deze groene rakker bevat veel kalium, vezels en fytochemicalien. Deze zijn allemaal cruciaal om een topprestatie te bereiken. Bovendien bevat broccoli veel vitamine C dat je botten en spieren helpt te versterken.

5 Magere yoghurt

Hardlopen en oefeningen waarbij je veel in de weer bent met gewichten, kunnen bijdragen aan de verbetering van je botdichtheid. Voor de verbetering is het belangrijk dat je genoeg calcium binnenkrijgt. Veel vrouwen krijgen hier niet genoeg vanbinnen. Neem één kopje magere yoghurt. Dit bevat al één derde van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calcium.

6 Mager rundvlees

Behalve dat rundvlees veel eiwitten bevat is het ook een bron van ijzer. Een ijzergebrek kan leiden tot vermoeidheid wat je prestaties niet ten goede doen. Eet je geen vlees? Kies dan voor ijzerrijke groente zoals spinazie, bonen en erwten.

Bron: shape.com

Gerelateerde artikelen