category colour brushLekker

Recept: asperge-doperwtenfritatta

Doperwten zijn heerlijk zoet en knapperig. Met een beetje geluk kun je ze nu vers kopen, maar ook diepvriesexemplaren zijn prima te gebruiken in bijvoorbeeld een asperge-doperwtenfrittata.

 

Bereidingstijd 20 minuten, oventijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g gekookte aardappelen
  • 250 g groene asperges
  • 1 sjalot
  • 1-2 lente-uitjes
  • 8 eieren
  • 4 el citroensap
  • 100 g doperwten (vers of ontdooid)
  • kleine handvol blaadjes basilicum.
  • Extra nodig: grote oven­bestendige koekenpan

Lees ook: Recept: aardbei-rabarbertaartjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de afgekoelde aardappelen in plakjes. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de rest in stukjes. Pel en snipper de sjalot. Snijd de lente-ui in ringetjes. Klop de eieren los met het citroensap, wat zout en versgemalen peper.

Verhit 1 tot 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan. Fruit de sjalot met de lente-ui en de helft van de asperges. Schep de aardappelen erdoor en verdeel alles gelijkmatig over de pan. Strooi de rest van de aspergestukjes en de helft van de doperwten erover. Schenk het losgeklopte ei erop en bestrooi met de rest van de doperwten.

Schuif de pan op een rooster in het midden van de oven en bak de frittata in 25 minuten gaar en lichtbruin. Laat ’m voorzichtig op een serveerschaal glijden en garneer met de basilicum.

Meer recepten met doperwten kun je lezen in het juli-nummer van Santé.

Gerelateerde artikelen

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest