Placeholder

Recept: aardbei-rabarbertaartjes

De friszure smaak van rabarber combineert verbluffend goed met zoete aardbeien. Probeer deze aardbei-rabarbertaartjes en je krijgt instant een zonnig gevoel.

 

Bereidingstijd: 45 minuten
Wachttijd: 2 uur

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 300 g tarwebloem
  • 75 g boekweitmeel
  • 180 g boter
  • 60 g suiker
  • 2 eieren
  • 300 g rabarber
  • 150 g aardbeien
  • 1 el maïzena
  • sap en geraspte schil van ½ citroen
  • 1 el vanillesuiker
  • 2 el suiker
  • poedersuiker, om te bestuiven
  • Extra nodig vershoudfolie en bakplaat met bakpapier

Lees ook: Recept voor een aardbeienrisotto

Bereiding

  • Doe de beide meelsoorten met de boter in blokjes, de suiker, 1 ei en 1 mespunt zout in een kom. Kneed alles snel tot een glad en soepel deeg. Voeg zonodig een scheutje koud water of wat extra bloem toe. Vorm er een bal van en laat het deeg in vershoudfolie minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Was de rabarber, trek stugge draden eraf en snijd in stukjes. Was de aardbeien, dep droog, verwijder de kroontjes en snijd doormidden of in vieren. Meng de aardbeien en de rabarber in een schaal met de maïzena, vanillesuiker, citroenrasp en -sap, en de suiker.
  • Verwarm de oven voor op 180°C, stand heteluchtcirculatie. Rol het deeg op een bebloemd werkvlak of tussen twee vellen bakpapier uit tot een grote lap. Snijd er (rond een schoteltje bijvoorbeeld) 6 cirkels van 15 cm doorsnede uit. Leg de cirkels op de bakplaat. Schep in het midden van elk wat van de aardbei-rabarbervulling, laat rondom een rand vrij van 2 cm breed. Vouw de deegrand losjes over de vulling.
  • Klop het ei los met 1 theelepel water. Kwast het deeg ermee in en stuif er een beetje poedersuiker over (niet te veel, dat kan een steekvlam veroorzaken).
  • Bak de taartjes in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster.

Tip van de redactie

Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Gerelateerde artikelen