Recept: Aardbeienrisotto
21 juni 2014
Doe eens iets anders met risotto. Maak bijvoorbeeld deze aardbeienrisotto. De volle smaak van risotto is een heerlijke combinatie met de frisse aardbeien.
Ingrediënten voor 4 personen
- 280 g Riso Gallo Arboriorijst
- 80 g rijpe Hollandse aardbeien
- 1 tl sjalot (gesnipperd)
- Olijfolie extra vierge
- 25 g boter
- 1 el balsamicoazijn
- 1,5 l groentebouillon
- Een paar blaadjes verse munt
- 15 g vers geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
1. Verwarm de olie en boter in een braadpan met dikke bodem en fruit de sjalot zachtjes, zonder bruin te laten worden. Voeg de risottorijst toe en roer een paar minuten op middelhoog vuur tot alle korrels glanzen.
2. Voeg balsamicoazijn toe en laat het verdampen. Voeg de helft van de groentebouillon toe. Blijf roeren en steeds als bijna alle bouillon door de rijst is opgenomen een nieuwe scheut bouillon toevoegen.
3. Na 20 minuten is de rijst bijna gaar. Voeg dan stukjes aardbei toe.
4. Haal de rijst van het vuur wanneer deze 'al dente' is en wacht een minuut.
5. Voeg nog wat boter, olijfolie en de geraspte Parmezaanse kaas toe tot het een romige structuur heeft.
6. Schep de aardbeienrisotto op een verwarmd bord. Garneer het gerecht met plakjes aardbei, een beetje balsamicoazijn en verse munt.
Risotto van Riso Gallo is verkrijgbaar bij PLUS, Vomar en de grotere filialen van Albert Heijn.
Recept: Chef Adriano Cavagnini