Placeholder

Welke broodsoort is het best voor je?

Er is al veel over gezegd: brood. Er zijn veel soorten en sommige mensen vragen zich af voor welk brood ze het best kunnen kiezen. Die vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat hoe het lichaam reageert op wit of bruin brood bij iedereen verschillend is.

Bij twintig proefpersonen werd gekeken hoe hun lichaam reageerde op wit fabrieksbrood en ambachtelijk volkoren zuurdesem. Er werd onder andere gekeken hoe het cholesterol-, glucose- en vetgehalte was en hoe die waarden veranderden na het eten van een bepaalde soort brood.

De onderzoekers verwachtten een patroon te ontdekken, maar werden verrast door de resultaten. De glycemische reactie van sommige mensen was beter bij het ene brood, terwijl anderen beter reageerden op het andere brood. Het onderzoek zou kunnen helpen om in de toekomst persoonlijkere voedingsaanbevelingen te doen, gebaseerd op de microbiotica.

Bron: Nu.nl | Beeld: Shutterstock