extra slaap

Wat een klein beetje extra slaap kan doen

Een goede nachtrust kan heel veel goed doen voor je gezondheid. Zelfs een klein beetje extra slaap kan al veel betekenen. En dat is precies wat je nodig hebt in deze barre tijden!

Als het je lukt om per nacht zo’n 43 minuten extra te slapen, kan dat heel veel voor je gezondheid betekenen.

Lees ook:Waarom genoeg slaap belangrijk is

Onderzoek

Dat blijkt uit nieuw onderzoek aan de Pennsylvania State University. Voor de studie werden 53 studenten voor een experiment. Vooraf werd hun bloeddruk, hartslag en andere waarden opgemeten. Om hun slaappatroon te registreren, kregen ze een smartwatch.

Extra uurtje slaap

Het experiment duurde twee weken waarbij ze werd gevraagd om in de eerste week hun normale slaappatroon aan te houden, maar moesten ze wel proberen om minimaal zes uur per nacht te slapen. In de tweede week werd ze gevraagd om te proberen een uurtje te slapen.

Het was voor de meeste studenten lastig om dat ene uurtje extra slaap te pakken. Twee derde van de deelnemers lukt het om gemiddeld 43 minuten langer te slapen.

Lees ook:Zo slaap je lekker ondanks alle stress

Bloeddruk

Maar die 43 minuten extra slaap maakten heel veel uit!  De studenten voelden zich fitter, energieker en positiever, en ook hun bloeddruk was veel beter.

Onderzoeker professor Anne-Marie Chang was blij verrast met het resultaat. Zij had wel verwacht dat een langere nachtrust effect zou hebben op het energieniveau en je humeur, maar dat je bloeddruk ook beter zou zijn, had ze niet verwacht.

Bron: Welingelichtekringen.nl

Gerelateerde artikelen