Placeholder

Waar komen die extra kilo’s aan als je ouder wordt?

Heb jij dat ook: hoe ouder je wordt, des te lastiger het is om overtollige kilo’s kwijt te raken. Hoe komt dat toch?

 

Volgens onderzoekers aan het Zweedse Karolinska Instituut heeft het te maken met de snelheid waarmee vet in de vetcellen wordt omgezet en opgeslagen. Dat gaat allemaal een stuk langzamer als je ouder wordt en dat zorgt er dus voor dat je die extra kilo’s met je meedraagt.

Lees ook:6 redenen waarom je gewicht schommelt

Onderzoek

Voor het onderzoek werden er 54 mannen en vrouwen gedurende 13 jaar gevolgd. Bij alle deelnemers bleek dat er een afname was van de snelheid van het omzetten van vetten in vetweefsel en het maakte niet uit of ze nu afvielen of aankwamen.

Wat kun je doen om die extra kilo’s kwijt te raken?

Kun je er wat tegen doen? Nou, uit eerdere onderzoeken kwam naar voren dat meer bewegen de afbraak van vetten kan versnellen. Dus couch-patato: kom van die bank af om die extra kilo’s kwijt te raken!

Het verhaal van Lotte in Santé

Het verhaal van Lotte in het september-nummer van Santé bewijst dat het kan. Zij bedacht een challenge om zichzelf aan het sporten te krijgen. “Een jaar lang doe ik elke maand mee aan een hardloopevent. Zo wil ik twaalf medailles bij elkaar harken en een heel jaar invullen met hardlopen. Ik kies voor hardlopen, omdat je dat kunt doen waar en wanneer je maar wilt én omdat je zeker een paar keer per week moet trainen om vooruitgang te boeken. Geen excuses meer.”

Meer lezen? De nieuwe Santé ligt nu in de winkel. Je kunt ‘m ook bestellen via onze webshop.

Bron: WelingelichteKringen.nl

Gerelateerde artikelen