rookworst

Vegan rookworst en tompouce van HEMA, die willen we wel!

Na de vegan appeltaart en het vegan saucijzenbroodje zijn nu de klassieke HEMA rookworst en tompouce aan de beurt voor een variant zonder dierlijke toevoegingen.

HEMA, duurzaam en betaalbaar

De vegan rookworst en tompouce zijn helaas nu nog niet verkrijgbaar, maar HEMA werkt komende jaren flink aan het realiseren van vegan varianten van haar meest iconische producten. Daarnaast “willen wij ook de eerste zijn die duurzaamheid betaalbaar maakt voor iedereen in Nederland”, zegt topman Tjeerd Jegen tegen de Business Insider. HEMA ging eerder al volledig over op duurzaam katoen en werkt ook aan het terugdringen van het plastic gebruik. Duurzaamheid is dan ook een van de nieuwe pijlers van de keten. Heb jij al een eco-tas van HEMA?

Of de vegan rookworst uiteindelijk ook deze benaming krijgt, is nog maar de vraag. De Landbouwcommissie van het Europese Parlement wil een verbod op het gebruik van vleesnamen voor vegetarische producten.

Vegan rookworst bestaat al

Mocht je niet kunnen wachten, Unox biedt al een vegetarische rookworst aan en de Vegetarische Slager heeft een rookworst zonder dierlijke toevoegingen. Wist je trouwens dat er ook Rookworstchips bestaat?

Lees ook: De kwaliteit van vleesvervangers wordt steeds beter

Beeld: Shutterstock