mondkapje doven en slechthorenden

Studente ontwikkelt mondkapjes voor doven en slechthorenden

De hele wereld kampt met een tekort aan mondkapjes en ander beschermend materiaal tegen het coronavirus, maar er is nog ergens niet aan gedacht: mondkapjes voor doven en slechthorenden. Een Amerikaanse studente ging ermee aan de slag.

De 21-jarige studente doet een opleiding om docent te worden voor doven en slechthorenden. Nu het coronavirus in de Verenigde Staten zich snel verspreid kwam ze op het idee om mondkapjes te maken die geschikt zijn voor doven en slechthorenden, omdat ze vindt dat er voor iedereen geschikt beschermend materiaal voor handen moet zijn. En omdat het voor doven en slechthorenden heel belangrijk is om een mond te zien voor het liplezen, kwam ze op het idee om een mondkapje te maken waarbij de mond zichtbaar blijft, maar wel wordt beschermd tegen het virus.

Lees ook:Coronavirus: zo gebruik je het mondkapje op de juiste manier

En dit is het resultaat

Ze schakelde de hulp van haar moeder in en ze gingen aan de slag. Ze plaatste het resultaat op Facebook en de reacties waren overweldigend. Ze kreeg bestellingen uit het hele land en maakt er zoveel als ze kan. Omdat de vraag waarschijnlijk te groot gaat worden, is ze van plan om binnenkort gratis een patroon weg te geven en een tutorial te maken over hoe je het mondkapje zelf in elkaar kunt flansen.

Schermafbeelding 2020 04 06 Om 09.23.18

Bron: BoredPanda.com, beeld: Ashley Lawrence

Lees Santé digitaal

Nu vanaf €1,99

Naar de digitale kiosk

032020 Digitaallezen Hp

Gerelateerde artikelen