Placeholder

Middeltje tegen misselijkheid

Misselijkheid is een veel voorkomende kwaal. Zo’n 120.000 Nederlanders hebben er vaak last van. De impact van misselijkheid is groot. Als je echt misselijk bent, kun je niet veel meer en zullen je dagelijkse bezigheden eronder leiden. Gelukkig is er iets tegen te doen.

Geneesmiddel
Zo’n 80.000 mensen gebruiken Domperidon, een geneesmiddel dat nu onder vuur ligt vanwege de risico’s bij mensen met hartklachten. Er zijn zelfs kamervragen over gesteld. In een brief aan de kamer is geantwoord dat er geen vrij verkrijgbaar alternatief is voor Domperidon.

Wél een alternatief
Er is echter wel een ander geneesmiddel tegen misselijkheid. Namelijk Iberogast, een natuurlijk geneesmiddel op basis van kruiden. Het pakt je misselijkheid aan en is in Nederland vrij verkrijgbaar. Ook voor mensen die niet vaak misselijk zijn, maar er af en toe last van hebben (zoals op vakantie) is het middel geschikt.

Registratie
Iberogast staat geregistreerd als geneesmiddel. Prof. Dr. A.J.P.M. Smout van het AMC zegt hierover: ‘Als je praat over kruidenbehandelingen is er veelal weinig bewijs, behalve voor het kruidengeneesmiddel Iberogast. Ook is het wetenschappelijk bewijs voor Iberogast in goede tijdschriften gepubliceerd’.