Energiedip

Déze simpele oplossing helpt tegen een energiedip

Last van een energiedip? De oplossing ligt niet in het zoveelste kopje koffie, maar in iets heel anders!

Misschien heb je een korte nacht achter de rug of heb je net even geknald op je werk, maar kak je ineens behoorlijk in. En dat terwijl je nog een aantal uurtjes bij de les moet blijven…

In plaats van naar kop koffie nummer zoveel te grijpen, is er een ander (simpel) drankje dat je een energieboost kan geven: water!

Lees ook:Genoeg water drinken: zo doe je dat

Boost

Uit onderzoek aan de universiteit van Connecticut blijkt dat water je energielevel een flinke boost kan geven. Wetenschappers onderzochten het effect van milde dehydratatie op het gestel van vrouwen. Milde dehydratatie ontstaat als je wacht met drinken totdat je echt dorst krijgt.

Onderzoek

De deelneemsters aan het onderzoek moesten allerlei cognitieve en fysieke tests doen. De groep die niet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid water dronk, scoorde een stuk minder goed op de tests. Wat opviel was het effect op hun gestel; ze voelden zich sneller vermoeid en op de vraag hoe ze zich voelden gaven een minder hoog cijfer dan de groep die wel genoeg water dronk.

Flesje water bij de hand

Het is dus altijd handig om een flesje water bij je te hebben. In een eerder artikel lieten we al een aantal fraaie duurzame exemplaren zien.

Bron: GoedGevoel.be

Gerelateerde artikelen