middagdip

Deze gezonde snacks helpen je door je middagdip heen

Last van een middagdip en kan je wel wat suiker gebruiken als oppepper? Niet doen! Deze snacks met minder dan 200 calorieën geven je een boost en helpen je door de middagdip heen.

 

Bananen en appels

Deze twee bevatten veel vitamine C, vezels en antioxidanten. Ze bevatten veel goede koolhydraten en mineralen die je snel energie geven. Fruitsoorten als bananen, appels en sinaasappels zijn makkelijk mee te nemen en hebben ook geen koeling nodig. Perfect om even in je tas te gooien.

Calorieën: 80 tot 120, afhankelijk van het soort fruit.

Lees ook: ‘Weg met je middagdip!’

Yoghurt met granen

Neem in plaats van een kopje koffie een portie yoghurt met granen. De koolhydraten die in de granen zitten geven veel energie. Het eiwit uit de yoghurt zorgt ervoor dat je je langer voldaan voelt, zodat je minder snel weer trek krijgt.

Calorieën: 100 – 200 afhankelijk van de hoeveelheid en of je vetvrije of magere yoghurt kiest.

Popcorn

Een van de meest ondergewaardeerde snacks is popcorn. Maar dan wel zonder boter natuurlijk. Popcorn is een goede snack, omdat je veel volume en vezels binnen krijgt, wat je snel een voldaan gevoel geeft. Ook is volkoren popcorn beter dan een zak chips. Kies voor de magere en zoute magnetronsoort. Berg een zakje op in je bureaula zodat je af en toe kunt snacken. Probeer wat kruiden zoals paprikapoeder toe te voegen voor extra smaak.

Calorieën per kleine magnetron zak: 100

Wortels met hummus

Vind je het niet lekker om aan een rauwe wortel te knagen? Dip hem dan eens in hummus. Wortels in combinatie met hummus is een top duo en geeft ook nog eens veel energie. Maak je eigen snackpakket met paprika, wortel, courgette en rauwe asperges. Dippen maar!

Calorieën: ongeveer 100

Walnoten en amandelen

Als je trek hebt, gaan je gedachten gauw naar ongezonde snacks. Amandelen en walnoten zitten vol met gezonde vetten en vezels die je helpen om vol te blijven. Omdat je hier gauw te veel van eet, is het aan te raden een portie af te wegen (ongeveer een ons) en deze in een bakje mee te nemen naar je werk.

Calorieën: ongeveer 160 tot 170

Bron: Shape.com

Gerelateerde artikelen