Placeholder

Recept van Annemiek: bananen-pinda softijs

Columniste Annemiek wilde haar kinderen het liefst gezond opvoeden, met veel verse voedingsmiddelen en het liefst zonder geraffineerde suikers. Nu ze groter zijn, wordt dat laatste lastig. Gelukkig zijn ze nog dolblij met dit recept uit haar ‘strenge’ tijd: bananen-pinda softijs.

 

Dit heb je nodig voor ca. 8 bolletjes

  • 4 bananen in stukjes
  • 4 el pindakaas met stukjes noot

Lees ook:Recept Annemiek: sportrepen

Zo maak je het

  • Snijd de bananen in stukjes, doe die in een bakje of zakje en leg minimaal een dag in de vriezer.
  • Pureer de bevroren bananen met de pindakaas in een keukenmachine of blender tot een gladde, romige massa. Let op, pureer ook weer niet te lang, want dan smelt het.
  • Maak bolletjes van het ijs en verdeel over vier ijsbakjes. Garneer met plakjes banaan, kleine stukjes pure chocola, gehakte dadels en/of een theelepel pindakaas.

Tip

Is de motor van je keukenmachine of blender niet al te sterk? Laat de banaan dan eerst vijf minuten ontdooien voordat je hem pureert.

Gerelateerde artikelen