appels

We eten appels helemaal verkeerd

Uit onderzoek blijkt dat we appels helemaal verkeerd eten. Niet de schil is het meest voedzame gedeelte van een appel, maar juist het klokhuis.

 

Eet je een appel juist met schil, omdat je denkt dat je dan de meeste vitamines naar binnen krijgt? Dan heb je het helemaal mis!

Lees ook: Appels als geneesmiddel

Klokhuis

Naast vezels en anti-oxidanten die een appel bevatten, zitten er ook heel veel goede bacteriën in die goed zijn voor de darmflora. De meeste van die bacteriën zitten in het klokhuis inclusief de pitten.

Goede bacteriën in appels

Volgens het onderzoek dat werd gepubliceerd in Frontiers of Microbiology bevat een appel maar liefst 100 miljoen bacteriecellen. Maar als je het klokhuis weggooit, krijg je slechts 10 miljoen van die cellen binnen. Dat scheelt nogal.

Conclusie

Kortom: geen klokhuis meer weggooien, maar de appel helemaal opeten om je gezondheid er optimaal van te laten profiteren! Inclusief pitten!

bron: Today.com

Gerelateerde artikelen