5 variaties op popcorn

5 variaties op popcorn

Ben je nu lekker aan het bingewatchen omdat je tja, toch maar binnen zit? Dan is een lekkere grote bak met popcorn extra genieten. Hier zijn 5 variaties op popcorn.

Zo maak je popcorn

De eerste stap is natuurlijk zelf popcorn maken. En dat is niet zo moeilijk. Bekijk hier het recept.

1. Chili en limoen

Meng 1½ theelepel chilipoeder, ½ theelepel zout en 2 eetlepels limoensap. Schenk deze mix over de popcorn en meng het goed door elkaar.

Lees ook:Recept: knapperige bloemkoolpopcorn

2. Pesto en Parmezaanse kaas

Smelt 4 eetlepels boter in een pannetje. Laat het afkoelen en menger er 2 eetlepels groene pesto doorheen. Daarna voeg je twee eetlepels Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout en mix het met de popcorn

3. Citroen en witte chocolade  

Strooi de popcorn over een bakplaat met bakpapier. Smelt een reep van 75 gram witte chocolade in een pannetje. Laat de chocolade afkoelen en meng er een eetlepel citroensap doorheen. Schenk de chocolade daarna over de popcorn.

4. Marshmallow en chocolade

Strooi de popcorn uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smelt daarna 100 gram marshmellows met 2 eetlepels boter. Schenk het over de popcorn. Terwijl je het laat afkoelen smelt je een reep van 75 gram melk of pure chocolade. Dit schenk je over de popcorn.

5. Honing en kaneel  

Strooi de popcorn op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verwarm een beetje boter in een steelpannetje. Voeg twee eetlepels honing toe en laat de honing goed warm worden. Blijf roeren. Schenk de honing over de popcorn en strooi er wat kaneel overheen.

Gerelateerde artikelen