avocado-invriezen-tips

Een avocado invriezen? Zo doe je dat!

Ah, we kennen allemaal de struggle van de (over)rijpe avocado. Je weet nooit precies hoe lang je je avocado’s nog kan bewaren voordat ze bruin beginnen te worden, maar het is ook altijd nog maar de vraag of ze al rijp zijn als je ze opensnijdt. Zou het niet veel makkelijker zijn om ze in te vriezen zodat je ze kan gebruiken wanneer je wilt? Goed nieuws: dat kan!

Lees ook: ‘4 manieren om een halve avocado te bewaren

We dachten heel lang dat het geen optie was, maar je kan dus wél een avocado invriezen. De truc? Je moet precies weten hoe je het moet doen. Eerlijk is eerlijk: wanneer je ze vervolgens ontdooit zijn ze misschien niet het lekkerst voor op je geroosterde boterhammetje of in je salade, maar wel top voor in een heerlijke smoothie! Avocado’s zorgen namelijk voor een heerlijke romige textuur voor in je smoothie en voegt er natuurlijk een heleboel gezonde vetten aan toe, waardoor je langer vol blijft zitten.

Hoe doe je het?

Nu natuurlijk de grote vraag: hoe vries je die avocado’s dan precies in? Je snijdt hem doormidden en verwijdert de pit. Verwijder vervolgens ook de schil en smeer beide helften in met citroen- of limoensap. Wikkel de helften vervolgens los van elkaar in cellofaan, zo strak mogelijk zonder lucht ertussen (het plastic moet ook het gat waar de pit zat dichten). Doe beide helften in een vriezerzakje en zorg er wederom voor dat er geen extra lucht bij komt. Nu kan je de avocado in de vriezer bewaren. Het mooiste van alles: ze blijven zo wel vier tot vijf maanden goed! Tip: je kan deze methode ook gebruiken voor geprakte avocado, wel zo makkelijk.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen