Bloemkoolsoep sante magazine seizoen lekker

Wat eten we vandaag? Bloemkoolsoep met bacon en tijm

Bloemkool is heerlijk om soep van te maken. IN plaats van bacon kun je in dit recept ook vegetarische bacon stukjes gebruiken. En de crème fraîche is er uiteraard ook in een Vega variant.

Deze heerlijke bloemkoolsoep staat vandaag op het menu.

voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten
Wachttijd 30 minuten

Lees ook: krieltjes met bloemkool uit de oven

Dit heb je nodig voor de bloemkoolsoep

Ingrediënten 80 g bacon • 3 takjes tijm • 1 sjalot • 1 teen knoflook • 100 g knolselderij • 100 g kruimige aardappels • ½ bloemkool (ca. 500 g) • 800 ml groentebouillon • 100 ml slagroom • 50 ml crème fraîche • nootmuskaat • 30 g Parmezaanse kaas. Extra nodig: staafmixer

Lees ook: recept om zelf pasta te maken

Zo maak je de bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep sante magazine seizoen lekker


Bereiding: Snijd de plakjes (vegetarische) bacon in reepjes. Breek de tijm in kleinere stukjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Schil de knolselderij en aardappel, snijd in blokjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Verhit 2 eetlepels boter in een (soep)pan. Fruit de sjalot met de knoflook en de groenten glazig. Schenk de hete bouillon en de slagroom erbij. Laat afgedekt 30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Laat eventueel nog wat inkoken. Roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bak in een koekenpan de bacon knapperig uit. Ris de tijm erboven en bestrooi met de parmezaan. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de bacon.

Lees ook: broccolisoep recept

Tekst: Santenl, beeld GettyImages 4 december 2023

Tip van de redactie

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Suzanne Sengers