Thuiswerken

Zo wordt thuiswerken weer wat dragelijker tijdens donkere dagen

Thuiswerken wordt steeds lastiger. Het nieuwe is er vanaf, de dagen lijken steeds meer op elkaar en worden korter. Hoe kun je het weer wat dragelijker voor jezelf maken?

Met deze tips van een deskundige wordt thuiswerken weer een stuk leuker.

Lees ook:4 tips voor het creëren van een fijne thuiswerkplek

Licht

De dagen worden korten, dus daglicht wordt schaars. Probeer toch zo veel mogelijk daglicht te benutten. Zet je bureau voor of naast het raam om zoveel. Wedden dat je je een stuk gemotiveerder voelt als je kunt genieten van het daglicht?

Plan wat me-time in

In de herfst/winter heb je iets meer discipline nodig dan in de zomer. Als dat niet lukt dan ben je eerder geneigd om je in je warme, veilige cocon terug te trekken. Plan daarom wat meer me-time voor jezelf in om bij de les te blijven. Plan een warm bad met een ontspannende essentiële olie in na het werk. Heb je iets leuks om naar uit te kijken.

Gezonde voeding

Niet alleen zorgt een gezond voedingspatroon voor een beter immuunsysteem, ook ben je productiever en heb je meer energie als je gezonde producten eet en drinkt. Doe aan meal prepping en kook zonder pakjes en zakjes. Wedden dat je je beter kunt focussen?

In beweging

Hoe verleidelijk het ook is om na een drukke dag op de bank te ploffen, een beetje beweging doet wonderen voor je energielevel. Ook al is het nat en koud buiten, er zijn binnen genoeg opties om te doen! Ga touwtjespringen, hoelahoepen, of volg een online les HIIT of yoga. Hiermee stimuleer je je bloedsomloop en merk je dat het makkelijk wordt om te werken. En denk er ook aan om niet te lang achter elkaar te blijven zitten. Loop eventjes rond in huis of lekker buiten en doe wat stretchoefeningen.

Bron: Huffingtonpost

Gerelateerde artikelen