mood-boosters-dagen-donkerder

9 mood boosters voor als de dagen weer donkerder worden

Tja, de dagen worden korter en het wordt steeds kouder buiten… Dat is voor velen een recept voor een flinke herfst- of winterdip. Gelukkig hebben wij een aantal instant mood boosters voor je op een rijtje gezet zodat jij je alsnog blij voelt wanneer de dagen weer donkerder worden. Lees je mee?

1. Stel een makkelijk te halen doel

Soms kunnen we doelen voor onszelf stellen waarbij de finish nog lang niet in zicht is. Maar om je beter te laten voelen kan het ook werken als je een doel voor jezelf stelt wat je makkelijker kan halen, zoals het opruimen van je kledingkast, twee liedjes leren spelen op de piano of eindelijk dat fotoalbum maken van je vakantie. Doordat je het makkelijker kan halen, voel je je een stuk beter én heb je iets om je mee bezig te houden. Win-win, dus!

Lees ook: ‘8 tips tegen de eerste signalen van een herfstdip

2. Haal in huis wat de herfst en winter beter maakt

Wat zorgt er voor jou voor dat je van deze koude seizoenen geniet? Zijn dat dingen die je huis gezelliger maken, zoals dekens en kaarsjes? Zijn het dingen die je warm houden, zoals mutsen en sjaals? Of misschien wel dingen die binnen tijd doorbrengen leuker maken, zoals een grotere televisie of een beamer? Nú is het moment om je voor te bereiden door de dingen in huis te halen die jou een goed gevoel geven, dus go do it!

3. Geniet van het ochtendlicht

Nu de dagen korter en kouder worden, kunnen we sneller last krijgen van een herfst- of winterdip. Gelukkig kan je die ook voorkomen door jezelf te blijven blootstellen aan genoeg daglicht. Het is heel belangrijk om zonlicht te krijgen, vooral het eerste ochtendlicht. Al ga je 15 minuten wandelen buiten, het kan wonderen doen voor je humeur en je concentratievermogen. En een dosis vitamine D geeft ook nog eens je immuunsysteem een boost: wat wil je nog meer?!

4. Zet je zintuigen aan

Geniet volop van de dingen die je ziet en ruikt in deze seizoenen. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke geurkaarsen, die onwijs populair zijn in deze periode. Een geurkaars ruikt natuurlijk niet alleen lekker, maar staat ook heel gezellig en knus in huis. Maar ook een flesje met aroma erin, zoals vanille of pompoenkruiden, maken deze periode toch wel heel erg lekker… Voor welke geur kies jij?

5. Maak een vrolijke afspeellijst

Het is natuurlijk welbekend dat muziek ervoor kan zorgen dat jij je instantly een stuk beter voelt. Maak daarom een afspeellijst met liedjes waar je écht vrolijk van wordt en gebruik er eentje als wekker. Wedden dat je dan een stuk vrolijker opstaat ’s ochtends, zelfs al is het dan nog donker? Vergeet alleen niet je wake-up song zo nu en dan te veranderen, anders heb je op een gegeven moment misschien zelfs wel meer moeite om op te staan…

6. Doe iets voor iemand anders

Dingen voor jezelf doen is altijd fijn, maar dingen voor een ander doen maken je ook heel blij. En het mooiste? Je kan er ook nog iemand anders blij mee maken! Deze twee vliegen in een klap halen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, je kan immers gewoon iemand aanbieden om ergens mee te helpen, of het nu de buurvrouw of een collega is. Makkelijker kan bijna niet!

7. Geef je huis een upgrade

Werk je nog thuis? Dan wordt het misschien toch tijd om je home office een upgrade te geven. Het wordt immers steeds duidelijker dat het echt belangrijk is om in onszelf te investeren en dat doe je onder andere door je werkomgeving prettig te maken. Geef jezelf dus dat standing desk of investeer bijvoorbeeld in nieuwe workout hulpmiddelen voor thuis. Whatever makes you happy!

8. Aai een huisdier

We zijn niet voor niets de laatste tijd massaal huisdieren gaan adopteren: een kat of hond knuffelen is een instant mood booster. Het heeft iets kalmerends en tegelijkertijd krijg je er ook heel veel liefde voor terug. Heb je zelf geen huisdier? Stel dan eens voor om op de kat van een kennis te passen of de hond van vriendinnen uit te laten; zij blij, jij blij!

9. Ruim op

Uit onderzoek blijkt dat een opgeruimd huis ons gelukkiger maakt. Dat betekent natuurlijk niet dat je hele huis continu spik en span hoeft te zijn, maar zelfs een minuutje opruimen om rondslingerende spullen weg te halen kan al een hele verademing zijn. Het kost je immers weinig tijd, dus het voelt niet echt als opruimen, maar je hebt erna wel een fijn gevoel. Dat is je die minuut wel waard, toch?

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen