hoelahoepen

Waarom hoelahoepen leuk is? Hoelahoep-fan Eef legt het uit

Eef de Nooijer is gek op hoelahoepen! “Sinds ik hoelahoep heb ik geen last meer van mijn rug. Maar wat ook zo fijn is: dat irritante buikrolletje is verdwenen!”

Haar fysiotherapeut raadde haar aan om met hoelahoepen te beginnen vanwege haar rugklachten. “Hoelahoepen?” dacht ze? Als kind kon ze er helemaal niets van, maar hoe moeilijk kon het zijn?

“Nou, dat viel even vies tegen! Maar ik ben een doorzetter. Na drie weken oefenen had ik het onder de knie en nu vind ik het ontzettend leuk om te doen!”

Lees ook:Touwtje springen: waar moet je op letten?

Klachten verdwenen

“Sinds ik hoelahoep zijn mijn rugklachten verdwenen. Dat komt omdat je je core verstevigt. Bovendien is er nog een klacht verdwenen: dat irritante buikrolletje waar zoveel dames last van hebben.”

Ga ook hoelahoepen

“Ik vind hoelahoepen zo ontzettend leuk om te doen.  Het is heerlijk om even aan niets te denken en ‘gewoon’ te gaan. Je kunt het doen wanneer je maar wilt: de ene keer dansend door de woonkamer met een lekker muziekje, dan weer terwijl je je favoriete Netflix-serie kijkt, of bij lekker weer in de tuin samen met een vriendin.”

Hoelahoep2

Langzaam opbouwen

“Met hoelahoepen train je je core, je rug en je buikspieren. Als je begint met trainen, bouw het langzaam op. Begin met 5 minuten per dag en bouw dit in de weken erna langzaam op tot 3 sessies per week van 25 minuten.

Er zijn verschillende soorten hoelahoepen verkrijgbaar. Zo verschillen ze in gewicht en heb je harde en zachte varianten. Eef traint het liefst met een zachte hoelahoep van 1,8 kilo. “Hierdoor heb ik minder last van blauwe plekken! Bovendien is onderzocht dat 1,8 kg het juiste gewicht is om mee te starten, maar ook om mee door te kunnen trainen.”

Meer over Eef

Eef werkt in het dagelijkse leven in de gehandicaptenzorg en ook is ze de oprichter van Project Postmaatje, waarmee ze vecht tegen eenzaamheid door middel van het versturen van post. Met dit project zet ze zich ook in voor zieke kinderen en andere mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken door middel van post. Kijk op postmaatje.nl voor meer informatie.

En heb je nog vragen over hoelahoepen en hoe je het beste kunt trainen? Neem dan een kijkje op haar Instagram-account: eef_bodyhoop.

Beeld: eigen beeld Eef

Tip van de redactie

Wil je gezonder en fitter worden zonder uren in de sportschool te hoeven staan? Dan is deze buikspierwiel van AJ-Sports zijn de oplossing voor jou. Geen uren uitzoeken wat te doen met gewichten maar snel en efficiënt je spiergroepen trainen met de ab trainer van AJ-Sports waar en wanneer je maar wilt. Voor meer info klik op onderstaande button.

TEKST Marlies Hanse

BEELD GETTYIMAGES

Gerelateerde artikelen