Touwtje Springen

Touwtje springen: dít zijn de meest gemaakte fouten

Touwtje springen is een goede manier om je conditie te trainen. Waar moet je op letten als je met touwtje springen wilt beginnen?

 

1. De lengte is niet goed

Het is belangrijk dat je springtouw de goede lengte heeft. Ga met je voeten op het springtouw staan. Als de uiteinden van het touw tot onder je oksels komen, heb je de goede lengte te pakken.

Lees ook: 3 redenen om te springtouwen

2. Je beschermt je enkels en knieën niet

De schokken die je voeten en knieën krijgen tijdens het touwtje springen, zijn minder hard dan tijdens hardlopen. Toch is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Ook is touwtjespringen het prettigst als de ondergrond een beetje meeveert, zoals een houten vloer of gymzaalvloer.

3. Je bouwt niet rustig op

Net als bij andere sporten is het belangrijk om rustig te beginnen en langzaam op te bouwen. Begin bijvoorbeeld met een minuut springen en een halve minuut rust. Herhaal dat vijf keer en breid dat langzaam uit.

4. Je vergeet de warming-up en cooling-down

Onderschat het belang van de warming-up en cooling-down niet. Rustig touwtje springen kan ook als warming-up. Stretch bij de cooling-down je kuiten. Zeker als je net begint met touwtje springen, kun je die de volgende dag voelen.

Ga aan de slag

Om aan de slag te gaan, heb je natuurlijk een goed springtouw nodig. Misschien is een van deze exemplaren iets voor jou?

Favoriet van de redactie

Stel dat je jarenlang elke week nieuwe recepten ontwikkelt. En deze recepten vervolgens gekookt en beoordeeld worden door duizenden mensen. Dan weet je precies van welke recepten men blij wordt toch? Klopt, en dit boek is het resultaat! In TOP delen Natalia en Walter van Project Gezond 100 toppers van de afgelopen jaren. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Gerelateerde artikelen