HIIT

Van wandelen naar HIIT en Strength: de centimeters vliegen eraf!

In ons eerdere blog ‘Beweeg jij of train jij’ schreven we al iets over bewegen versus trainen. Bewegen is ontzettend belangrijk. Echter, trainen (over een grens heen gaan) en spieropbouw is essentieel om vitaal ouder te worden. Daarnaast krijg je van alleen bewegen geen mooie vormen in je lichaam, van trainen op de juiste manier wel. Aryenne de Jong van het boek Slank(er) met de Lijnclub, die een paar jaar terug nog 60 kilo zwaarder was, heeft dit in de afgelopen weken ook ontdekt. Door het coronavirus is ze totaal anders gaan trainen met Studio C Online. Lees hier haar verhaal. Daarnaast hebben we nog een cadeautje voor jou.

“Ik ben Aryenne de Jong (40). In de afgelopen jaren viel ik 60 kilo af. Samen met Heske van Diermen, die 45 kilo af viel, schreef ik het boek Slank(er) met de Lijnclub. Hoe we dat deden lees je in dit boek. Het gaat vooral om normaal en gezond eten en – in stappen – steeds meer gaan bewegen.

We begonnen met elke dag een uur lopen. Dat werd later wekelijks hardlopen. Het eindigde uiteindelijk in de sportschool. Terwijl we gezegd hadden dat we nóóit meer naar de sportschool zouden gaan. Dit keer was het anders. Bij sportschool Studio C is er sprake van een community. Een combinatie van sporten, ontspanning en goede koffie of thee na de les. Het is veel meer dan sport. Small group training past mij goed. In het begin was het wennen. Ik stond steevast achterin de zaal bij de trainingen. Echter, ook hier kwam ik erachter dat je er mag zijn, zoals je bent. Of je nu maat 36 of 44 hebt.”

Lees ook:Beweeg of train jij?

Meer intervaltraining en krachttraining

“De laatste twaalf weken ben ik weer anders gaan trainen. De fysieke sportschool van Studio C moest dicht door het coronavirus. Gelukkig is er ook Studio C Online. Alle video work-out opnames deed Christina in haar sportstudio, waar ik ook mijn voedingspraktijk heb. Daardoor begon ik met Christina mee te sporten achter de camera. Voor het coronavirus volgde ik vooral de spinning trainingen. Nu had ik geen keus en dus deed ik mee met HIIT, Strength, Core, Fire (mix van HIIT en kracht). Dus meer intervaltraining en krachttraining dan ik ooit gedaan had.”

De juiste instelling: maximaal gewicht en niet meer smokkelen

“Daarnaast veranderde mijn instelling. Bij de lessen worden altijd opties gegeven. Kan je iets niet, dan is er altijd een makkelijke optie. Inschalen noemen ze dat. Ik koos steevast voor de makkelijke oefening. Maar op een gegeven moment moet je eerlijk zijn. Boek je nog progressie? Nee dus. Het roer ging om, meer gewichten en niet meer smokkelen met herhalingen. 20 herhalingen zijn gewoon 20 herhalingen. De motivatie van Christina hielp daar zeker bij.”

Minder centimeters en sterker worden

“Nu merk ik het echt aan mijn lijf. De centimeters nemen af. Dat is veel belangrijker dan de weegschaal. Die doet namelijk niet altijd met de centimeters mee. Ik word sterker. Qua gewichten tillen, hoger springen en voornamelijk qua uithoudingsvermogen. Het lukt nu om een les volledig mee te doen. En nog belangrijker: ik kijk zelfs uit naar de volgende les! Wie had dat gedacht?”

Gouden tip

“Wat mijn gouden tip is? Zoek een (online) sportschool die bij je past. Waar jij je veilig en gezien voelt, ook als je er net bent. Waar je uitgedaagd wordt om net dat stapje verder te gaan. Probeer het uit. Is het niks? Zoek dan verder, er is genoeg keuze. Geef vooral niet op. Voor iedereen is er een plekje. Uiteindelijk maakt trainen je een blijer mens. Houd dat voor ogen. En dat je daarnaast ook nog blij wordt van wat je in de spiegel zit, is de kers op de taart!”

Cadeautje voor Santé-lezeressen

Studio C Online biedt een grote variatie aan work-outs: HIIT, Barre, Strength, Fire, Sculpt, Core, Stretch en Relax en binnenkort volgt een compleet nieuwe work-out. Hierdoor is er altijd wel een training bij die jou past. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om uit die comfortzone te stappen. Een training te kiezen die je lastig vindt of die je niet gewend bent, maar jou uiteindelijk wel het resultaat geeft waar je naar op zoek bent. Net als bij Aryenne.

Veel vrouwen vinden krachttraining lastig. Om je uit te dagen het toch (eens) te doen, hebben wij een cadeautje voor jou: een Studio Strength training. De bank work-out. Je hebt dus niks anders nodig dan je bank. Het is een training met eigen lichaamsgewicht. Goed te doen voor elk level. Doe je mee?

Wie zitten erachter Studio C Online?

Studio C Online

Christina en Heidy zijn oprichters van het online work-outplatform Studio C Online.

Als werkende moeders weten ze hoe druk het leven kan zijn. Met Studio C Online willen ze het daarom makkelijker maken om sporten in te plannen in je leven, doordat je het gewoon vanuit huis kunt doen.

Ze bieden toffe workouts vol variatie en energie. Christina is een geboren entertainer. Haar energie spat door het beeldscherm heen. We horen vaak: “Door Christina’s enthousiasme is een workout zo voorbij”. “Het is net of Christina bij me in de woonkamer staat”.

Zo hopen ze vrouwen steeds weer te motiveren om te BLIJVEN trainen. Dit is namelijk zó belangrijk. Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor hoe je je mentaal voelt.

Gerelateerde artikelen