Placeholder

Je jetlag de baas

Maak jij wel eens verre reizen? Dan weet jij vast ook hoe vervelend een jetlag kan zijn. Gelukkig kun je ervoor zorgen dat je er zo min mogelijk last van hebt.

Ontspannen op pad
Uitgerust op reis gaan is altijd fijn, maar als je een verre reis gaat maken is het ook wel zo verstandig. Je lichaam zal namelijk al moeite hebben met een tijdsverschil en als je moe bent, duurt het herstel alleen maar langer. Neem dus ruim de tijd voor je vertrek, zodat je lekker ontspannen op pad gaat.

Veel water
Tijdens zo’n lange reis zal je zeker dorst krijgen. Drink dan het liefst veel water en geen koffie of alcohol. Koffie kan slaapontregelend werken en alcohol heeft een uitdrogend effect. Dit kan een ontspannen aankomst in de weg staan, omdat vermoeidheid en hoofdpijn dan wel eens op willen spelen.

Je horloge
Als je je horloge in het vliegtuig gelijk op de tijd van bestemming zet, geef je jezelf de tijd om te wennen aan het tijdsverschil. Dit gaat helemaal goed als je thuis je slaaptijden ook al een beetje hebt aangepast. Een uurtje vroeger of later naar bed kan al verschil maken. Maar goed, uiteindelijk zal je altijd wel íets merken van je jetlag. En waarom zou je er ook eigenlijk over klagen? Je hebt vakantie!