Hulpmiddelen Tegen Snurken

3 beste hulpmiddelen tegen snurken

Snurken is een veelvoorkomend probleem, maar gelukkig niet onoplosbaar. Er zijn namelijk diverse hulpmiddelen op de markt. Hier drie geweldige hulpmiddelen die ervoor zorgen dat jouw nachtrust niet meer wordt verstoord door gesnurk.

Snurken voorkomen

Snurk je zelf? Of heb je een snurkende partner? Goed nieuws: deze gewoonte kan verholpen worden met enkele eenvoudige aanpassingen in levensstijl en slaapgewoonten. Hieronder vind je een aantal praktische tips:

  • Geen alcohol drinken: Ten eerste: alcohol ontspant de spieren in de keel, wat snurken kan veroorzaken of verergeren.
  • Niet op de rug slapen: Ten tweede: op je rug slapen kan de luchtweg belemmeren; probeer liever op je zij te slapen.
  • Gewichtsbeheersing: Ten derde: overgewicht, vooral rond de nek, vernauwt de luchtwegen, wat snurken bevordert.
  • Roken vermijden: Ten vierde: roken irriteert de membranen in de neus en keel, wat leidt tot snurken.
  • Vermijd zware maaltijden voor het slapengaan: Ten vijfde: zware maaltijden oefenen druk uit op het middenrif, wat snurken veroorzaakt.
  • Hydrateer voldoende: Ten zesde: goede hydratatie houdt de weefsels in de keel soepel en zorgt ervoor dat je minder snurkt.
  • Gebruik een luchtbevochtiger: Ten slotte: droge lucht kan de keel irriteren en snurken bevorderen; een goede luchtbevochtiger voorkomt dit.

Beste hulpmiddelen tegen snurken

1. Anti Snurk Neusspreiders

Ben je de gebroken nachten zat? Wellicht is een neusspreider iets voor jou (of je partner). Door deze te gebruiken, worden de neusgaten wijder en adem je makkelijker. Daardoor maak je de luchtstroom door de neusgaten vrij. Zo wordt er een constante luchtweg gecreëerd, en ben je bijna verzekerd van een snurkvrije nacht. Kortom, een eenvoudige en effectieve oplossing voor een veelvoorkomend probleem. Slaap lekker.

2. Anti snurk strips

Comformidable neusstrips tillen jouw neusholtes zacht op. Hierdoor stimuleren ze een betere luchtstroom, waardoor ademen door de neus merkbaar verbetert. Vervolgens helpt dit het snurken verminderen, zodat jij en je partner weer uitgerust ontwaken. Ook worden deze strips door topsporters gebruikt, aangezien ze fysieke prestaties kunnen verhogen. Ten slotte zijn de Comformidable neusstrips gemakkelijk in gebruik; dankzij de krachtige en huidvriendelijke lijm blijven ze goed zitten, en na gebruik verwijder je de strip eenvoudig met lauw of warm water.

3. Anti snurk wigkussen

Met een wigkussen slapen of liggen brengt verlichting op tal van fronten. Ten eerste verhoogt het de bloedstroom en bevordert het de ademhaling. Vervolgens vermindert het snurken en brandend maagzuur. Daarnaast kan het zelfs de ongemakken van kniepijn, rugpijn, spataderen en oedeem verminderen. Kortom, een wigkussen biedt een veelzijdige oplossing voor verscheidene gezondheidsklachten.

Lees ook: 5 kamerplanten die je nachtrust verbeteren

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Livingful Premium