Placeholder

Misosoep met visballetjes en sobanoedels

Zet vanavond eens een noedelsoep op tafel.

Ingrediënten
Lunch- of voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur

  • 2 cm verse gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1 citroen
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 1 eidooier
  • 75 g vers broodkruim of paneermeel
  • 100 ml sesamolie
  • 1 l groentebouillon
  • 3-4 el misopasta
  • 2 el katsuobushi (vlokken gedroogde bonitotonijn)
  • 200 g peultjes
  • 3 bosuitjes
  • 150 g Japanse boekweitnoedels (soba)
  • 50 g enoki (witte bundelzwammetjes)
  • 1 handvol korianderblaadjes
  • extra nodig: evt. hakmolen/keukenmachine

Zo maak je het
Schil en rasp de gember. Hak het zachte binnenste van de stengel citroengras fijn. Rasp de schil eraf en pers de citroen uit. Hak de vis heel fijn, liefst machinaal en anders met een koksmes. Meng de vis met de dooier, de gember, een mespunt citroenrasp en 1 el citroengras. Voeg zoveel broodkruim toe dat de massa goed vormbaar wordt. Breng op smaak met een kneep citroensap, zout en peper. Laat het mengsel 15 minuten weken; draai er dan kleine balletjes van. Verhit 3 el sesamolie in een koekenpan en bak de visballetjes rondom lichtbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Breng de bouillon aan de kook met de misopasta en katsuobushi. Haal intussen de peultjes af en snijd de bosui schuin in ringetjes. Voeg de noedels, peultjes, bosui en kabeljauwballetjes toe aan de bouillon. Laat nog 5 minuten op matig vuur koken, tot alles gaar is. Schep de noedelsoep in wijde kommen en verdeel de enoki erover. Druppel er wat sesamolie over en bestrooi de soep met koriander.

Bekijk de andere noedelgerechten in het oktobernummer van Santé.

Beeld: BeeldigBeeld/Stockfood