Paasei 650 X 350

Zóveel calorieën zitten er in een paaseitje

Doe jij graag een graai in een zak paaseitjes? Dan vraag je je misschien ook weleens af hoeveel calorieën er eigenlijk in zo’n suikerbommetje zitten.

Vier op de vijf Nederlanders is gek op paaseitjes, onderzocht Hema. We eten eten gemiddeld 43 paaseitjes per jaar, waarvan de meeste vóór Pasen. Niet om deze voorpret te drukken, maar dat zijn heel wat extra calorieën rond de paasdagen.

Anderhalf uur crawl zwemmen

Paaseitjes zijn er natuurlijk is alle kleuren en maten, maar een gemiddeld melk of wit chocolade-eitje bevat ongeveer 45 calorieën. Pure eitjes zijn bijvoorbeeld 40 calorieën en die met praliné-vulling 52 kcal. Het Belgische Nieuwsblad vroeg hoofddiëtist Michaël Sels van het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen hoe we het snacken van paaseitjes kunnen compenseren. “Iemand met een lichaamsgewicht van 50 kilogram moet zestig minuten wandelen of een halfuur hardlopen om 200 kilocalorieën te verbranden. Werk je een zakje van 100 gram (ongeveer tien eitjes) naar binnen, dan moet je anderhalf uur crawl zwemmen om de eitjes te verbranden”, zegt hij tegen de krant.

Geen ramp

Als je dan toch gaat snacken, kun je het beste kiezen voor pure paaseitjes, zei de Nederlandse hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell tegen RTL Nieuws. Daar zit namelijk minder vet en suiker in dan in andere chocolade-eitjes. Hoor je bij de gemiddelde Nederlander en tik je de vijftig eitjes aan rond Pasen, dan is dat geen ramp. “Stel dat je in een maand 47 paaseitjes eet, dan eet je maar 70 calorieën per dag te veel. Als je geen zak per dag eet, hoef je je niet druk te maken om die paar paaseitjes.”

Ook erg lekker, maar heftiger qua calorieën zijn de chocolade paashazen. In een holle chocolade paashaas zitten 523 kcal per honderd gram.

Bron: AD.nl, Nieuwsblad.be

Tip van de redactie

Samsung Galaxy Watch Active 2
Smartwatch Ad
Shop