ondergoed

Opmerkelijk: ondergoed wordt niet elke dag verschoond

Elke dag je ondergoed verschonen: het lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar dat is het dus niet.

 

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat van de 2.000 mannen en vrouwen die werden ondervraagd, maar liefst 45 procent toegaf dat ze hetzelfde ondergoed twee dagen of langer aan hebben.

Lees ook:Moet je je ondergoed aanhouden als je badkleding past?

Kan geen kwaad

Het lijkt heel normaal om je ondergoed elke dag te verschonen, maar volgens Philip M. Tierno, professor bij de universiteit van New York, kan het geen kwaad om hetzelfde ondergoed langer dan een dag aan te hebben.

“Over het algemeen: het dragen van hetzelfde ondergoed zal je niet zo veel kwaad doen. Althans niet zo veel als je hygiëne je imago kwaad zal doen.”

Minder eng dan je denkt

Volgens de professor heeft iedereen micro-organismen in en op het lichaam. Deze organismen zorgen ervoor dat je kleding na een tijdje vies ruiken. Hoewel het idee van micro-organismen een beetje beangstigend klinkt, is het minder eng dan je denkt. De drager en de micro-organismen hebben, om het maar zo te noemen, een vriendschappelijke relatie met elkaar.

“Het zijn je eigen bacteriën. Tenzij je een wondje hebt, kunnen deze bacteriën weinig kwaad doen”, aldus Tierno.

Bacteriën

Hoe langer je hetzelfde ondergoed aan hebt, hoe meer bacteriën er groeien. Het hangt er een beetje vanaf hoe actief je bent: hoe meer beweging, hoe meer zweet, hoe meer bacteriën.

Het klinkt vies, maar het dragen van hetzelfde ondergoed langer dan een dag, kan in principe geen kwaad.

Gerelateerde artikelen