category colour brushGezond/Nieuws

Hoe maak je de gootsteen schoon?

De gootsteen in de keuken is volgens hygiëne-expert Lisa Yakas één van de vieste plekken in huis. Hij is misschien net iets schoner dan het sponsje of de vaatdoek, maar dat betekent niet dat je de gootsteen kunt laten verslonzen.

Yakas raadt aan om de gootsteen één keer per week grondig schoon te maken. Maar… ben je bezig geweest met rauw vlees of heb je viezigheid van aardappels geschrobd? Dan moet je tussendoor extra schoonmaken.

Zo maak je de gootsteen schoon
Verwijder eerst alle etensresten en boen daarna met warm water en zeep. Gebruik daarna wat schoonmaakazijn of een desinfecterende spray voordat je de gootsteen vor de laatste keer spoelt.

Bron: Bon Appetit | Beeld: Shutterstock

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest