boodschappen auto

Hoe lang kunnen je boodschappen in de auto liggen?

Nog even boodschappen doen. Hoe lang kunnen je boodschappen in de auto blijven liggen?

De auto warmt snel op

De verkeersinformatiedienst tweet regelmatig waarschuwingen om je kind of hond niet te vergeten in de auto. Als het buiten 29 graden is, is het in je auto na 10 minuten al 40 graden. Na een half uur is het 48 graden en en na meer dan een uur loopt de temperatuur zelfs op tot 54 graden.

Lees ook: Warm weer zou afvallen makkelijker maken

Hoe zit het met je boodschappen in de auto?

Zou je je boodschappen in een heet blik stoppen? Waarschijnlijk niet. Als je in de tabel hieronder ziet hoe warm het wordt in de auto, zul je direct begrijpen dat je je boodschappen het best zo kort mogelijk in je auto kunt laten liggen. Bacteriën gedijen namelijk goed in de hitte en je wilt voorkomen dat je ziek wordt van je pas gekochte ingrediënten.

Pak verse en bederfelijke producten aan het einde van je supermarkt bezoek en ga niet na je supermarktbezoek naar andere winkels. Eventueel kun je een koelelement meenemen om in je boodschappentas te stoppen.

In de winter daarentegen kan het in je auto soms kouder zijn dan je koelkast. Dan kan een tussenstop om koffie te halen terwijl de boodschappen in de auto liggen geen kwaad.

Lees ook: Verbrand je meer calorieën als je met warm weer gaat hardlopen?

Beeld: Getty Images