category colour brushGezond/Lijstjes & Tips

Waarom is mijn kipflet in de vriezer wit uitgeslagen?

Rauwe kip blijft in de vriezer ongeveer negen maanden goed. Soms kan de kip in de vriezer eerder witte plekjes krijgen of wit uitslaan. Kun je de kip dan nog eten?

De witte plekjes op kip zijn vriesbrand. De structuur van het vlees is dan aangetast door het verdampen van ijskristallen aan het oppervlak van bevroren voedsel. In het geval van kip slaat het vlees wit uit.

Je kunt kipfilet met vriesbrand gewoon eten, maar aangezien het vlees aangetast is, is de smaak niet meer optimaal en kan het vlees droog zijn. Je kunt de witte stukken het best verwijderen.

Lees ook: 10 producten die je gewoon kunt invriezen

Recepten met kip

Beeld: Shutterstock

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest