Placeholder

6 tips om deze week zelf lunch mee te nemen naar je werk

Laat de bedrijfskantine deze week voor wat het is. Met deze tips neem je iedere dag je eigen lunch mee.

1. Bereid je lunch terwijl je je diner kookt
Het is een kleine moeite om wat extra groenten te snijden, rijst te koken of kip te bakken. Je kunt van de restjes van het avondeten een lunch maken.

2. Gebruik een vrije dag of avond om extra maaltijden te bereiden
Je kunt er ook voor kiezen om op je vrije zondag meerdere lunches te bereiden. Bewaar ze in handige meeneembakjes en je bent de rest van de week voorzien.

3. Vries ook wat bakjes in
Je wilt liever niet vijf dagen dezelfde lunch eten. Vries daarom wat in om later mee te nemen.

4. Begin klein
Wanneer je nog nooit meer dan één lunch hebt voorbereid, is het misschien iets te enthousiast om meteen vijf maaltijden klaar te maken. Begin met twee of drie maaltijden. Zodra je de smaak te pakken hebt, kun je dat langzaam uitbreiden naar vijf maaltijden.

5. Gebruik verschillende bakjes
Om je lunch zo vers mogelijk te houden, kun je natte en droge ingrediënten het best gescheiden houden totdat je je lunch daadwerkelijk gaat eten. Er bestaan meeneembakjes met verschillende compartimenten, maar je kunt je dressing ook meenemen in een klein jampotje.

6. Zorg dat je je lunch niet vergeet
Zo herkenbaar: heb je je de avond van tevoren uitgesloofd en lekkere wraps gemaakt, ontdek je pas op je werk dat ze thuis in de koelkast liggen. Plak een briefje op je voordeur, zet een reminder in je telefoon. Zeker wanneer zelf lunch meenemen niet in je routine zit, is een reminder waarschijnlijk niet overbodig.

Lees ook
> 3 tips voor als je een lunch meeneemt
> Lunch zonder brood
> 6 tips voor een gezondere lunch

Beeld: Shutterstock