Placeholder

6 tips voor als je te veel gegeten hebt

Met deze tips voel je je beter nadat je te veel hebt gegeten.

1. Beweeg
Beweging zorgt ervoor dat je metabolisme op gang wordt geholpen. Ga na het diner met zijn allen naar buiten voor een wandeling.

2. Zeg nee als er meer eten komt
Het avondeten is nog maar net binnen en er worden alweer schaaltjes vol lekkere dingen op tafel gezet. Weersta de verleiding om meer te eten. Het is allemaal heerlijk, maar het is niet goed voor je maag.

3. Voel je niet schuldig
Al die culinaire uitspattingen passen misschien niet in het gezonde eetpatroon dat je normaal hebt, maar juist daarom mag je er nu extra van genieten. En aan de andere kant: voel je ook niet schuldig tegenover de gastheer of -vrouw als je iets afslaat of overslaat.

4. Sla geen maaltijden over
Het lijkt misschien een goed idee om de lunch over te slaan, 'omdat je straks bij je ouders toch genoeg krijgt voorgeschoteld', maar dat is geen goed idee. Door maaltijden over te slaan, vergroot je de kans dat je tussendoor begint te snaaien of je bij de volgende maaltijd overeet.

5. Drink genoeg
En dan bedoelen we natuurlijk niet alleen van die wijn. Zorg dat je tussendoor genoeg water drinkt.

6. Ga niet liggen
Als het niet hoeft, kun je het best niet meteen gaan liggen. In het ideale geval zit er drie uur tussen de maaltijd en het moment dat je gaat liggen. Als je toch eerder gaat liggen (want: familietradities), dan kun je het best op je linkerzij liggen, dat is beter voor je spijsvertering.

Beeld: Shutterstock