Paas Eieren

Hoeveel paaseitjes moet je eten om één kilo aan te komen?

Geniet jij van paaseitjes maar begin het na het vijfde eitje toch te knagen? Dan wil je vast weten wat er écht voor nodig om een één kilo aan te komen door het eten van paaseitjes.

Laten we meteen met de deur in huis vallen: je komt niet zomaar aan van een paar paaseitjes. Gemiddeld eten Nederlanders er 47 per jaar en stel dat je dat rond Pasen doet, dan heb je die maand maar 70 calorieën per dag te veel gegeten, zei hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell tegen RTL Nieuws.

Halve zak per dag

Ga je echter in de week van Pasen voor een halve zak per dag bovenop je gewone eetpatroon, dan ga je wél schommelingen zien in je gewicht. Om een kilo aan te komen, moet je gemiddeld 500 extra calorieën per dag eten die je niet verbrandt. Aangezien een doorsnee paaseitje rond de 45 kcal bevat, zijn dat zo’n 11 eitjes per dag, mits je ze niet verbrand.

Lees ook: zo veel calorieën verbrand je door te wandelen

paaseitjes

Spring op de fiets

Natuurlijk verschilt het per persoon hoeveel calorieën ons lichaam nodig heeft en kan verbranden. Dat hangt namelijk af van onder andere leeftijd, lengte, activiteitsniveau en je metabolisme. Wil je na de paasbrunch even een frisse neus halen en wat calorieën wegwerken, dan kun je het beste gaan fietsen of hardlopen. Dit zijn namelijk twee van de meest effectieve sporten om calorieën te verbranden.

LEES OOK: 4 gezonde hapjes voor Pasen

Bron: RTL Nieuws, AD.nl

TEKST EMMA VERWEIJ

BEELD GETTYIMAGES