Vrouw Maakt Gezond Ontbijt

Hoe een gezond ontbijt je helpt met sneller afvallen

Ben je bezig met afvallen? Dan is het ontbijt een niet te missen startpunt. Het legt de basis voor je dag en zorgt ervoor dat je metabolisme op gang komt. Maar wat maakt een ontbijt nu echt ‘gezond’ als het gaat om afvallen?

Waarom een gezond ontbijt helpt bij afvallen

Een gezond ontbijt activeert je stofwisseling, waardoor je lichaam al vanaf het begin van de dag calorieën begint te verbranden. Bovendien helpt een voedzaam ontbijt je om gedurende de dag minder te snacken. Denk aan vezels en eiwitten; deze houden je langer verzadigd. Zo maak je gemakkelijker gezonde keuzes gedurende de dag.

Wat is een goed ontbijt als je wilt afvallen?

Gezonde ontbijtjes voor gewichtsverlies bevatten een balans van macronutriënten. Richt je op eiwitrijke voedingsmiddelen zoals eieren of Griekse yoghurt. Combineer dit met volkorenproducten voor de nodige vezels. Voeg wat vers fruit toe voor natuurlijke zoetheid en een dosis vitaminen. Het is de kunst om voedzaam te eten zonder te veel calorieën binnen te krijgen.

Gezond Ontbijt Afvallen Wat is een goed ontbijt als je wilt afvallen? Wat is een gezond ontbijt met weinig calorieën?

Lees ook: Tien kilo afvallen in drie maanden? Zo doe je dat!

Wat is een gezond ontbijt met weinig calorieën?

Denk bij een koolhydraatarm dieet aan een kom havermout met wat bessen en noten. Of een omelet met veel groenten en een plakje volkorenbrood. Deze opties zijn rijk aan voedingsstoffen, maar laag in calorieën. Dit helpt je om je energieniveau op peil te houden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je calorie-inname.

Wat mag je onbeperkt eten bij het afvallen?

Bij afvallen draait het niet alleen om wat je eet, maar ook hoeveel. Er zijn echter enkele voedingsmiddelen die je vrij onbeperkt kunt eten. Denk aan bladgroenten zoals spinazie of boerenkool, en andere groenten zoals komkommers en tomaten. Deze zijn laag in calorieën maar hoog in voedingsstoffen. Ze helpen je om vol te blijven zonder dat je veel calorieën consumeert.

waar blijft je vet gezond ontbijt afvallen Wat mag je onbeperkt eten bij het afvallen?

Lees ook: 9 tips voor een gezond ontbijt

Afvallen met gezond en vooral lekker eten

De bestseller Afvallen met gezond en vooral lekker eten bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: De 5 geheimen van slanke mensen

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Natalia Rakhorst, Walter Rakhorst