Dít wist je vast nog niet over niezen

Hatsjoe! Gezondheid. Je kunt natuurlijk last van hooikoorts hebben en ook huisstofmijt wekt nog weleens een niesbui op. Maar wist je ook al dat je vr-mi-bo kan zorgen voor genies?

Pak er maar lekker een glas wijn bij, voor het lezen van dit weetje. Kun je namelijk meteen even testen of het bij jou klopt.

Lees ook: ‘3 natuurlijke middeltjes tegen een slechte adem

Alcohol

Je las het in de intro bij dit artikel al even: de vrijdagmiddagborrel. Die op zichzelf wekt vast geen niesbui op. Maar alcohol kan dat wel degelijk. Dus ook op je zondag-ik-doe-verder-helemaal-niets-meer-pyjamadag. Of tijdens een cocktailproeverij met vriendinnen.

Zo zit het

Alcohol drinken zet je bloedvaten namelijk uit, waardoor die bloedvaten éxtra gevoelig zijn voor prikkels. En een nies is basically een prikkel. Er zijn trouwens drankjes die relatief veel histamine bevatten en drankjes met een laag histamine-gehalte. Histamine zorgt juist voor niezen, snotteren en proesten. Dus doe hier je voordeel mee: bier en rode wijn bevatten er relatief veel van (sorry!), maar met gin en wodka zit je veiliger. Voor het niezen dan.

Gerelateerde artikelen