borsten

9x weetjes over borsten

Onze borsten. Voor sommige vrouwen hun trots. Voor andere vrouwen een punt van onzekerheid. We hebben ze nu eenmaal en daarom kun je net zo goed even deze leuke weetjes lezen.

Boezem, tieten, meloenen, bloemkolen, bos hout en je decolleté. Je hebt vast zelf al menig benaming voor (je) borsten voorbij zien of horen komen. Klein of groot, je krijgt ze cadeau bij een vrouwenlichaam. En wij zetten een paar interessante weetjes over onze memmen op een rij.

Lees ook: ‘Hoe vaak wordt er naar je borsten gegluurd?

1

80C. Het is de gemiddelde cupmaat in Nederland. En om even voort te borduren op cupgrootte: in ons landje worden jaarlijks ruim 3000 borstvergrotingen uitgevoerd. Borstverkleiningen staan bij onze zuiderburen op de 5de plek van meest uitgevoerde operaties bij vrouwen. Die cijfers zijn voor Nederland niet bekend.

2

Het is echt waar: roken bevordert het gaan hangen van je borsten. De stoffen in een sigaret tasten de elastine in je borsten aan.

3

Het gemiddelde gewicht van 1 borst is zo’n 250 gram. Je borst bevat aan vet ongeveer 5% van jouw totaal aan lichaamsvet.

4

Geen 2 borsten zijn identiek. Je borsten kunnen enorm op elkaar lijken, maar er is – net zoals bijvoorbeeld bij je voeten en je oren – altijd een verschil. Bij sommige vrouwen zijn de verschillen zelfs groot te noemen.

5

Borsten bevatten geen spierweefsel. Wel melkklieren, bloedvaten, lymfevaten en vetweefsel. Het is dus ook vrij zinloos om met sportoefeningen te proberen je borsten te laten groeien. Steviger kunnen ze wel worden, groter niet.

6

Er is een fifty-fifty kans dat jouw borsten lijken op die van andere vrouwen in jouw familie. Zowel qua vorm als grootte.

7

Een stijve tepel is gemiddeld zo’n 0.95 centimeter lang.

8

Ruim 81% van de vrouwen beschouwt haar borsten en tepels als een belangrijke erogene zone.

9

Volgens lingerie-experts kun je het beste iedere 2 dagen van bh wisselen. Zo gaan vorm, ondersteuning en elastiek het langste mee. Dus dan zou je tenminste 4 bh’s in je bezit moeten hebben. Dat is geen probleem, de gemiddelde vrouw heeft er 5 of 6 in huis die ze ook echt draagt. Al gokt de gemiddelde man dat zijn vrouw er 8 heeft.

Gerelateerde artikelen