Weerstand Verhogen Tips

8 tips om je weerstand te verhogen

Deze winter kan geen virus of bacterie jou omver krijgen. Met deze makkelijk uit te voeren tips en tricks maak je je weerstand sterker dan ooit!

Je weerstand verhogen is makkelijker dan je denkt met deze acht tips:

Zet je ramen open


Het kwik daalt onder nul en het enige waar je zin in hebt is de kachel opstoken met alle ramen dicht. Alleen een slecht geventileerd huis is een bron van bacteriën. Zorg ervoor dat je ook in de winter regelmatig lucht. Laat bijvoorbeeld altijd je ventilatieroosters open in de slaapkamer. Extra voordeel van ventileren: je stookkosten gaan juist omlaag, omdat de lucht droger wordt door aanvoer van buitenlucht.

raam open weerstand

Lees ook: ‘Hierdoor word je verkoudheid nog erger’

Maak je lever schoon


Een goed werkende lever is essentieel voor een gezonde afvoer van gifstoffen. Houd je lever schoon met groenten, zoals broccoli en bloemkool. Deze groenten bevatten sulfur, een onmisbare stof om de lever te ontgiften.

Scoor een granaatappel


Granaatappels bevatten grote hoeveelheden antioxidanten. Deze zijn belangrijk bij het voorkomen van ziektes. Daarnaast krijgt ook je huid een enorme boost van deze vrucht, omdat hij vrije radicalen bestrijdt en collageen beschermt.

Lees ook: zo eet je chiazaadjes

Was regelmatig je handen


Vooral deurposten, trapleuningen en wc’s zijn paradijzen voor bacteriën. Geef ze geen kans en steek extra vaak je handen onder de kraan. Gebruik zeep en droog je handen na het wassen goed af, liefst met een papieren wegwerphanddoekje.

Handen wassen zoals het hoort

Mediteer


Door te mediteren kun je griep of een verkoudheid voorkomen, zo is gebleken uit onderzoek. De University of Wisconsin toonde aan dat mensen die regelmatig mindfulness-oefeningen doen veertig tot vijftig procent minder ziektedagen per jaar hebben dan mensen die niets doen.

beginnen-mediteren-tips

Zorg voor genoeg proteïnen


Proteïne is de stof die je weerstand op peil houdt en zorgt voor herstel en aanmaak van botweefsel. Eet daarom extra veel makreel, koolvis, yoghurt en pistachenoten.

Ga naar de sauna


Geen betere en relaxtere manier om jezelf te ontdoen van afvalstoffen dan een dagje sauna. Door je lichaam bloot te stellen aan hitte en kou, raak je beter bestand tegen de winterkou. Let wel op: droog jezelf eerst goed af voordat je de sauna ingaat, want een nat lichaam zweet minder gifstoffen uit.

Houd een wintersiësta


Hoef je niet te werken? Doe dan een dutje na de lunch. Uit onderzoek blijkt dat een powernap tussen 13.00 en 15.00 uur het meest herstellend is voor je lichaam en geest. Drink een kop koffie voor je dutje, dan word je uit jezelf na twintig minuten wakker en dat is de ideale duur van een powernap.

Lees ook: ochtendmeditatie

Tip van de redactie

Klaar om je lichaam een boost te geven? Uit wetenschappelijke onderzoek blijkt dat ‘aarden’ bijzonder goed is voor je gezondheid. Deze aardingsmat helpt je de natuurlijke helende energie van de aarde te ervaren. En dat terwijl je slaapt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Tekst: Esma Linneman, beeld GettyImages

Gerelateerde artikelen