Waarom Het Beter Is Om Met Een Open Raam Te Slapen Ook In De Winter Sante 11zon

Waarom het beter is om met open raam te slapen, ook in de winter

Slaap jij met de ramen dicht? Lees dan waarom het beter is om ze ’s nachts open te zetten. En ja, ook als het buiten ijskoud is.

Slaap jij het liefst met de ramen open? Of hou je ze de hele nacht dicht omdat je dat veiliger of warmer vindt? Het is een persoonlijke voorkeur zo blijkt. Toch is het beter om je ramen open te zetten als je gaat slapen. Er komt niet alleen meer frisse lucht je kamer binnen, waardoor de hoeveelheid koolstofdioxide die je ’s nachts inademt vermindert, maar het zorgt er ook voor dat je dieper slaapt. En dat maakt je overdag weer fitter.

Lees ook: 8 tips om je huis warm te houden

Slapende Kat slaap met raam open

Slapen met open raam

In de winter vind je het misschien te koud om met de ramen open te slapen, maar kou is niet erg als je onder een warm dekbed of warme deken ligt, toch? Je zou bijvoorbeeld één raam op de kiepstand kunnen zetten. Zo duurt het langer totdat de koude tocht naar de vloer zakt. Probeer wel de temperatuur van je kamer in de gaten te houden. Een slaapkamer mag niet te warm maar ook niet te koud zijn. Vaak wordt gesteld dat de temperatuur tussen de 16 en 18 graden moet liggen, maar dit is geen gouden regel! De optimale slaaptemperatuur wordt bepaald door leeftijd, geslacht, slaapgewoonten of persoonlijke voorkeur. Maar frisse lucht in de nacht is wel voor iedereen belangrijk.

Lees ook: jaarhoroscoop 2024 zo gaat jouw jaar eruit zien

Waarom Het Beter Is Om Met Een Open Raam Te Slapen Ook In De Winter Sante 1 11zon
Waarom Het Beter Is Om Met Een Open Raam Te Slapen Ook In De Winter Sante 1 11zon

Lees ook: 7 schoonmaaktips voor luie mensen

Tip van de redactie

Heb je slaapproblemen of voel jij je niet uitgerust in de ochtend? Hier dé oplossing! De Nieuwste Generatie verzwaringsdeken van Simply Cosy® zorgt voor een diepe en ontspannen slaap. Je lichaam kan optimaal tot rust komen en herstellen. Je zult uitgerust wakker worden en kunt vol energie aan je dag beginnen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES