Schoonmaken (1)

7 schoonmaaktips voor luie mensen

Schoonmaken is voor de meeste mensen geen pretje. Maar er zijn wél manieren om het makkelijker te maken voor jezelf. Daarom 7 schoonmaaktips voor luie mensen.

Douchekop ontkalken

Zijn de gaatjes van je douchekop verstopt door kalk? Steek de douchekop in een stevig zakje met schoonmaakazijn. Bind af en laat het een nachtje liggen. Spoel de volgende ochtend de gaatjes door met heet water. Lekker snel klaar.

Douchekop schoonmaken

Kranen flossen

Om ook alle randjes van kranen schoon te maken, kun je flosdraad gebruiken. Daarna nog even met een nat doekje met wat schoonmaakmiddel erover en je krane glimmen weer als vanouds.

Sprayen met wodka

Klinkt vreemd, maar spray wat wodka in een verstuiver over je matras. Het desinfecteert en absorbeert nare geurtjes. Voor een alcohollucht hoef je niet bang te zijn, want het verdampt snel.

Gebruik een kledingroller

Een kledingroller is niet alleen handig om stof en haren van je kleding te krijgen. Je kunt ‘m ook gebruiken om stof op lampenkappen te verwijderen. Of om glitters van de grond te halen.

Spiegels schoonmaken

Heb je koffiefilters in huis? Gebruik er eentje om je spiegels schoon te maken. Steek je hand in het filter en boenen maar. In plaats van een koffiefilter kun je ook een prop krant gebruiken trouwens.

Lees ook: opruimen? Doe deze tien spullen dit jaar nog weg

Ramen lappen

Heb je nét de ramen gezeemd, zit er weer een streep op de ruit. Kun je niet goed zien aan welke kant hij zit? Tip voor de volgende keer: zeem de binnenkant horizontaal en de buitenkant verticaal. Dan weet je precies welke kant je opnieuw moet doen. En gebruik voor het beste effect een natuurzeem. Zoals deze.

Tips om ramen te zemen zonder strepen

Lees ook: waarom is het zo koud in huis?

Schoonmaken met eierschalen

Zitten er vieze randen in je badkuip of douchecabine? Gebruik geen schuurmiddel, maar verpulverde eierschalen. Je kunt ook een scrubhandschoen gebruiken. Zoals deze.

TEKST MANON DAELMANS/Vriendin

BEELD GETTYIMAGES

Tip van de redactie

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.