Untitled Design 58

Doe deze 10 spullen dit jaar nog weg

Een opgeruimd huis maakt vrolijk en gelukkig. En het scheelt je schoonmaken. Want spullen die je niet (meer) nodig hebt, hoef je ook niet meer op te bergen en af te stoffen. Doe deze 10 spullen dit jaar nog weg.

1. Verweesde sokken

Heb je ook van een heleboel sokken nog maar 1 sok? Of sokken met gaten? Doe alle kapotte en verweesde sokken nu de deur uit.

2. Kleding die je nooit meer gaat passen

Nee, die spijkerbroek die al vijf jaar of langer in je kast hangt en die je nooit meer gaat passen moet echt naar de kledingbak.

3. Handleidingen

Bijna alle handleidingen zijn tegenwoordig online te vinden. Gooi ze dus allemaal in de papierbak. Staat lekker fris.

4. Oude tijdschriften

Sommige mensen hebben er grote moeite mee om tijdschriften weg te gooien, ze hebben er per slot van rekening best wat geld aan uitgegeven. Ondertussen ligt de stapel tijdschriften te verstoffen en kraait er geen haan meer naar. Zonde van de ruimte! Dus hup naar het het verzorgingstehuis, de soos of in de papierbak. Nee, niet de oude Santé’s natuurlijk!

5. Oude handdoeken

Kijk eens goed naar je handdoeken? Zitten er niet een paar heel oude en versleten bij? Breng ze naar het dierenasiel, daar kunnen ze ze goed gebruiken. En bestel dan gelijk een setje nieuwe hotel-handdoeken, zoals deze.

Klik hier

6. Kaarten

Heb je dozen vol (kerst)kaarten dan wordt het eens tijd om op een regenachtige dag erdoorheen te spitten. Kaarten waar enkel: groetjes van Nathalie en Vincent op staat kunnen linea recta bij het oud papier. Leuk dat Vincent en Nathalie er die kerst aan dachten om een kaartje te sturen, maar het is niet zo dat je ineens overspoeld wordt met speciale herinneringen.

7. Speelgoed

Is je kind bepaald speelgoed ontgroeid of kijkt hij er niet naar om? Waarom zou je het dan langer in huis bewaren? Een paar herinneringen op zolder voor als je zelf ooit kleinkinderen hebt is prima, maar dozen vol speelgoed staan alleen maar in de weg. Zet het op Marktplaats of breng het naar de kringlooopwinkel.

8. Make-up

Alle oude lippenstiften, uitgedroogde mascara’s en foundation uit 1995 mogen je huis uit. Goede reden om gelijk wat nieuws aan te schaffen.

Klik hier

9. Keukenspullen die je niet gebruikt

Iedereen heeft wel een paar apparaten in de keuken staan die nauwelijks gebruikt zijn. Het waren impulsaankopen waarvan je destijds dacht dat het je leven makkelijker zou maken. Wees eerlijk: ga je die pastamachine, rijstkoker of broodmachine ooit gebruiken? Breng ze naar de kringloopwinkel of zet ze op Marktplaats.

10. Oude mobieltjes

Wat moet je met een oud mobieltje als het nieuwste systeem niet meer geüpdate kan worden? Ga je die die IPhone 3 ooit nog gebruiken? Beter is om ze te doneren aan bijvoorbeeld de CliniclownsKNGF Geleidehonden of StichtingAap.

Bron: Suusmaaktschoon, Beeld: Gettyimages

Tip van de redactie

Bestel de FITBIT LUXE hier