verkoudheid erger

Hierdoor wordt je verkoudheid nog erger

Het lijkt wel alsof er geen einde aan je verkoudheid komt. Waar ligt dat toch aan? Misschien doe je onbewust deze dingen waardoor je verkoudheid nog erger wordt?

Je blijft te fanatiek door sporten

Ben jij een fanatieke sporter? Misschien is het beter als je tijdens een verkoudheid een tandje minder inzet toont. Ga niet helemaal voluit, maar sport op een rustig tempo. Heb je echter last van koorts, hoesten of is je maag van streek, sla dan het sporten over totdat je genezen bent.

Lees ook:Weg met die verkoudheid

Drink genoeg

Als je ziek bent, is het belangrijk om goed gehydrateerd te zijn. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een goede hydratatie ervoor kan zorgen dat infecties sneller genezen. Het is vooral belangrijk om heldere dranken te drinken zoals water en thee. Drankjes die dat niet zijn, zoals bijvoorbeeld melk, zorgen ervoor dat je klieren opgezwollen raken.

Vooral warme drankjes helpen goed. Die zorgen er namelijk voor dat overtollig slijm verdwijnt en dat er meer ruimte is in je neusholtes.

Zorg voor genoeg slaap

Slaap herstelt je lichaam. Als je te weinig slaapt dan heeft dat invloed op je weerstand waardoor je langer verkouden bent dan nodig is. Maar ja, wat als je last hebt van hoestbuien in de nacht? Zorg dat je genoeg drinkt en stoom even voordat je naar je bed gaat. Zo blijven je luchtwegen vochtig. Vraag aan je drogist/apotheker naar een goede hoestdrank.

Om een verkoudheid te voorkomen, is genoeg slaap heel belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat mensen die minder dan vijf uur per nacht slapen drie keer meer kans hebben op een verkoudheid dan degenen die zeven uur per nacht slapen.

Alcohol

Je hoort weleens dat alcohol de bacillen in je lichaam doet verdwijnen, maar niets is minder waar. Als je verkouden bent, kun je alcoholische dranken beter vermijden. Alcohol zorgt ervoor dat je weerstand wordt aangetast en dat je uitdroogt, terwijl het bij een verkoudheid juist belangrijk is om gehydrateerd te blijven. Door alcohol duurt het nog langer om te herstellen.

Stress

Stress en verkoudheid is een slechte combinatie. Een beetje stress is niet erg, maar als je echt heel veel last het van chronische stress dan moet je immuunsysteem harder werken, en daarom wordt het lastig voor je immuunsysteem om ook nog de strijd aan te gaan met je verkoudheid. Dus probeer rustig aan te doen.

Bron: RealSimple.com

Gerelateerde artikelen