Recept voor vanille hangop met rabarber en granaatappel

Chefkok Pieter Bosters van restaurant Mijn Keuken(*) deel teen heerlijk recept voor hangop, net even anders dan je gewend bent.

Ingrediënten hangop
voor 4 personen

  • 1 L volle yoghurt
  • 1 dl opgeslagen, ongezoete room
  • merg van 1 Vanilla Beans Bourbon Madagascar (vanille stokje)
  • 1 el Cape Lemon & Pomegranate Splash (citroen-granaatappel vinaigrette)
  • poedersuiker naar smaak
  • 200 g geschilde rabarber, in blokjes gesneden
  • grenadine
  • 2 granaatappels

Ingrediënten crumble

  • 100 g bloem
  • 100 g roomboter
  • 100 g poedersuiker (extra voor bestrooien)
  • 100 g amandelpoeder

Bereiding hangop
Laat de yoghurt 1 dag van tevoren uitlekken in een kaasdoek. De uitgehangen yoghurt aanmaken met opgeslagen room, vanille, Cape Lemon & Pomegranate Splash en poedersuiker naar smaak. Kook de rabarberblokjes in 10 min. gaar in water met een scheutje grenadine. Snijd de granaatappels doormidden en haal de pitjes eruit.

Bereiding crumble
Meng alle ingrediënten met de hand tot een soepel deeg en laat dit met plastic afgedekt 2 uur rusten in de koeling. Verkruimel het deeg daarna in grove stukken en bak af op een bakmatje in een voorverwarmde oven van 160°C, gedurende 8 minuten. Als de crumble is afgekoeld kun je hem bestrooien met poedersuiker.

Opmaak
Meng de rabarberblokjes en de granaatappelpitjes door de hangop. Verdeel dit over 4 mooie schaaltjes en bestrooi ze met de crumble.

Serveertip
Serveer met een bolletje vanille ijs.

Recept en beeld via Oil & Vinegar